foto - studenții sibieni au intrat în atmosfera crăciunului. cu mere coapte, colinde și bună dispoziție!

impodobire brad de craciun studenti sibiuGogoși, mere coapte, plăcintă cu mere, colinde și multă bună dispoziție. Așa au sărbătorit studenții din caminele Universității ”Lucian Blaga” din Sibiu, intrarea în magica atmosferă a Sărbătorilor de iarnă.

Marți seara, în 24 noiembrie, cu o lună înainte de Ajunul Crăciunului, ULBS a organizat a doua ediție a evenimentului ”Parfum de Crăciun în fiecare Cămin”.
Cele mai harnice dintre studente și-au pus șorțul de gospodine și au intrat în bucătărie. Timp de câteva ore, ele au pregătit pentru colegii și colegele lor bunătăți după rețete învățate bunici. ”Rețeta de gogoși am învățat-o de la mama, dar bunica este cea care ne-a transmis secretul”, spune Anca, studentă la Relații Internaționale, Științe Politice și Studii de Securitate. ”Asistentă” i-a fost colega de facultate, Alexandra, cea ca a fost ”responsabilă” de coptul merelor cu scorțișoară și rom.studenti1Între timp, ceilalți colegi s-au ocupat de împodobitul căminelor și a brazilor. Inclusiv parcul din fața clădirilor a fost inundat de lumina caldă a instalațiilor. De la sărbătoarea studenților nu a lipsit nici rectorul Universității ”Lucian Blaga” din Sibiu, prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea. Acesta a colindat și a împodobit bradul împreună cu studenții. camin studentesc”Vă doresc tuturor să vă bucurați de Crăciun, alături de familii și toți cei dragi și să ne vedem sănătoși în anul care vine”, le-a transmis rectorul.studenti mere coapte

Studenții străini au intrat în atmosferă
Nici studenții străini, veniți la Sibiu prin intermediul programelor Erasmus și Erasmus+ nu au rămas indiferenți la sărbătoarea din cămine. Ei au pregătit chiar un program de colinde, s-au înfruptat din gogoși și plăcinta cu mere și și-au făcut sefie-uri cu bradul de Crăciun.studenti2
”Ne bucurăm foarte mult că acest eveniment este primit cu atâta entuziasm de către studenți. Este un prilej de bucurie pentru toți, români și străini. Am decis să organizăm petrecerea de Crăciun cu o lună înainte pentru ca studenții să se poată bucura cât mai mult de această sărbătoare”, a explicat Ramona Todericiu.

Ultima oră

Comentariul meu