radio guerrilla îşi reia emisia în 7 oraşe. fosta frecvență de la sibiu, adjudecată de alt post!

Fanii Radio Guerrilla au primit marti o super veste. CNA-ul a aprobat reluarea emisiei pe sapte frecvente din Bucuresti si alte orase din tara. La Sibiu fosta frecventa de 89 FM a fost castigata de RFI (Radii France International).

image

Radio Guerrilla îşi va relua emisia în Bucureşti, iar Antena 3 îşi va lansa postul de radio de ştiri 3 FM, în Capitală, conform unor decizii ale Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA), care stabileşte, marţi, prin vot, câştigătorii unui concurs de acordare de frecvenţe radio libere.
Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a organizat, în perioada 17 – 24 noiembrie, un concurs de acordare a 48 de frecvenţe FM şi AM, care sunt disponibile în prezent.
Între frecvenţele care au fost scoase la concurs se află şi cele care au aparţinut Radio Guerrilla. La concurs s-au înscris 63 de societăţi, care vor fie să îşi lanseze posturi noi de radio, fie să îşi extindă reţelele existente.
Câştigătorii acestor frecvenţe radio, printre care se află şi două în Bucureşti, sunt decişi de membrii CNA, prin vot, în şedinţa de marţi, la care au participat Răsvan Popescu, vicepreşedintele CNA, Valentin Jucan, Lorand Turos, Viorel Buda, Monica Gubernat, Gabriel Tufeanu, Radu Herjeu, Dorina Rusu şi Radu Călin Cristea. La şedinţă nu au participat Laura Georgescu, preşedintele CNA, şi membrul Florin Gabrea.

Cele două frecvenţe din Bucureşti, cele mai disputate, au fost câştigate de Radio Guerrilla, respectiv de Antena 3.

Astfel, Radio Guerrilla îşi va relua emisia chiar pe frecvenţa 94,8 MHz pe care postul a emis până în septembrie 2013, când CNA i-a retras toate licenţele audiovizuale, inclusiv pe cea din Capitală. CNA a retras toate licenţele Radio Guerrilla pe 19 septembrie 2013, din cauză că acestea nu mai erau operate de societatea care le deţinea oficial – Realitatea Media SA -, ci de o alta – Expresiv SA. Decizia a implicat toate cele 24 de licenţe audiovizuale ale Radio Guerrilla (23 de licenţe terestre şi o licenţă de satelit) pe care Realitatea Media SA le deţinea. Licenţele au fost scoase la concurs după finalizarea disputelor în instanţă dintre CNA şi Realitatea Media, pe care Consiliul le-a câştigat definitiv şi irevocabil.

În afară de licenţa din Bucureşti, Radio Guerrilla a mai primit la concursul CNA frecvenţe în oraşele Craiova (92,7 MHz), Bistriţa (95,1 MHz), Brăila (105,5 MHz), Darabani (97,6 MHz), Timişoara (100,0 MHz) şi Vaslui (95,2 MHz). Astfel, Radio Guerrilla a recuperat un număr total de doar 7 frecvenţe din cele 23 de licenţe terestre pe care le-a pierdut în 2013.
Licenţele Guerrilla au fost obţinute la concursul CNA de societatea Radio Guerrilla SRL, ai cărei asociaţi sunt Mihai Dobrovolschi – 41%, Adrian Edmondo Popescu – 41%, Sorin Marius Faur – 5%, Delia Luciana Panait – 2% şi alte 11 persoane fizice, cu câte 1%. Valoarea investiţiei iniţiale în punerea în funcţiune a frecvenţelor Radio Guerrilla este estimată la circa 186.420 de euro (aparatură şi echipamente, spaţiu studio şi mobilier/birotică), potrivit dosarului de concurs depus la CNA.

Pe de altă parte, societatea Antena 3 SA a primit frecvenţa 106,2 MHz. Societatea Antena 3 SA vrea să lanseze un radio cu tematică informativă, intitulat 3 FM, care va fi un post premium, dedicat în primul rând bucureştenilor, după cum a declarat Mihai Gâdea, pe 17 noiembrie, când a fost audiat în concursul organizat de CNA pentru atribuirea unor frecvenţe libere.

3 FM a concurat în competiţia CNA pentru o singură frecvenţă, respectiv pentru 106,2 MHz din Bucureşti, pe care a emis Click FM, căruia Consiliul i-a retras licenţa pe 18 iulie 2013, din cauză că nu respecta legislaţia audiovizualului, făcând ulterior obiectul unor dispute în instanţă.

image

Fosta frecventa Guerrilla de la Sibiu, castigata de RFI
Pe de altă parte, printre câştigătorii unor frecvenţe de radio la concursul CNA s-au numărat şi postul de radio muzical Radio Tanănana (care va emite şi la Hunedoara, pe 92,1 MHz, şi la Târgovişte, pe 90,5 MHz), postul pentru copii Itsy Bitsy (care va emite şi la Constanţa, pe 97,8 MHz), RFI România, filiala Radio France Internationale (care va emite şi la Sibiu, pe 89,0 MHz, şi la Timişoara, pe 96,9 MHz), Rock FM (care va emite şi la Sighişoara, pe 105,4 MHz, şi la Vaslui, pe 91,2 MHz) şi Naţional FM (care va emite şi la Slobozia, pe 88,9 MHz).
La şedinţa CNA de marţi participă Valentin Jucan, Lorand Turos, Viorel Buda, Monica Gubernat, Gabriel Tufeanu, Radu Herjeu, Dorina Rusu, Răsvan Popescu şi Radu Călin Cristea. La şedinţă nu participă Laura Georgescu, preşedintele CNA, şi membrul Florin Gabrea.
Sursa: mediafax.ro

Ultima oră

Comentariul meu