noul premier pune autostrada sibiu – pitești pe primul loc: aș vrea să începem...

autostrada sibiu pitestiDacian Cioloș a prezentat duminică seară care sunt prioritățile cabinetului său. Acesta a vorbit în primul rând despre investițiile în infrastructură și a spus că proiectul autostrăzii Sibiu – Pitești este o prioritate maximă.

Premierul Dacian Cioloş a declarat, duminică seară, că pentru Cabinetul său investiţiile în infrastructură sunt prioritare, precizând că până la 15 decembrie intenţionează să prezinte Parlamentului un plan de acţiuni sectoriale care să includă proiectul de autostradă Piteşti-Sibiu.
“Mă gândesc în primul rând la investiţiile în infrastructură, cele care ţin de Ministerul Transporturilor, chiar am discutat înainte cu două ore cu ministrul Transporturilor, care pregăteşte pentru mâine (luni -n.r.) lista cu proiectele prioritare. Vom continua anumite investiţii care au fost începute la nivel de autostrăzi, aş vrea să începem, să demarăm proiectul pe autostrada Piteşti-Sibiu, care mi se pare important”, a declarat premierul Dacian Cioloş, la Digi24, precizând că, din câte ştie, în cazul acestui proiect mai trebuie să se lucreze la studiile de fezabilitate.
“E important să dăm semnalul şi pentru a putea continua lucrurile trebuie să avem prins în buget banii necesari pentru a putea începe investiţiile dacă lucrurile merg bine cu această fază de pregătire”, a arătat Cioloş.
De asemenea, prim-ministrul a vorbit şi despre o altă prioritate a sa, respectiv legătura dintre Moldova şi Transilvania.dacian-ciolos-premier
Întrebat ce înseamnă acest semnal despre care vorbeşte, Cioloş a răspuns că intenţionează ca până pe 15 decembrie să prezinte Parlamentului un plan de acţiuni sectoriale.
“Nu ştiu cât o să putem avansa, încă aştept evaluarea ministrului Transporturilor ca să-mi spună exact la ce se poate angaja. Noi am promis ca până pe 15 decembrie să mergem în Parlament cu un plan de acţiuni sectoriale, deci, inclusiv partea de transporturi. Din punct de vedere politic al Guvernului pe care îl conduc, e important să arătăm că ne concentăm pe aceste lucruri şi că nu facem doar formal şi chiar vrem să obţinem rezultate”, a arătat Cioloş, conform Digi24, citat de gandul.info.

Ultima oră

Comentariul meu