isu a desigilat casa de cultura a sindicatelor din sibiu. cum s-a motivat decizia!

inchidere casa de cultura sibiu (68)Inspectorii ISU au decis sa redeschida Casa de Cultura de pe Cioran dupa ce conducerea institutiei a prezentat in scris faptul ca se vor demara lucrarile necesare obtinerii autorizarii PSI.

Astăzi, 23 noiembrie, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Cpt. Dumitru Croitoru” al judeţului Sibiu a ridicat sigiliul aplicat la spațiul de cultură situat în Municipiul Sibiu, în baza articolului 46^1, aliniatul (7), litera d) din OUG 52/2015 pentru modificarea si completarea Legii nr. 307/2006 privind apararea impotriva incendiilor, în vederea efectuării de lucrări necesare realizării cerinţei de securitate la incendiu.
Măsura a fost luată, la solicitarea în scris a contravenientului către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Cpt. Dumitru Croitoru” al judeţului Sibiu, la care s-au atașat înscrisuri doveditoare de demarare lucrărilor mai sus amintite.
Menționăm că, ridicarea sigiliului nu implică înlăturarea măsurii complementare de oprire a funcționării/utilizării construcției, stabilită prin procesul verbal de constatare și sancționare a contravenției.
Spațiul de cultură a fost sigilat, în urma neregulilor constatate, ce se încadrează în categoria celor prevăzute în Hotărârea de Guvern nr. 915 /2015 privind stabilirea criteriilor pentru oprirea funcționării ori utilizării construcțiilor sau amenajărilor determinate de încălcarea gravă a cerinței de securitate la incendiu în ceea ce privește periclitarea vieții ocupanților și forțelor de intervenție, neasigurarea stabilității elementelor portante, respectiv a limitării propagării focului și fumului în interiorul edificiului și la vecinătăți, respectiv: neechiparea cu instalaţii de detectare, semnalizare şi avertizare a incendiului.

Ultima oră

Comentariul meu