video şi foto – sibiul e parcă mai frumos ca oricând. magie în târgul de crăciun din piața mare!
Mii de oameni au participat la deschiderea Târgului de Crăciun. Credit foto: Sebastian Marcovici
mii de oameni au participat la deschiderea târgului de crăciun. credit foto: sebastian marcovici
Mii de oameni au participat la deschiderea Târgului de Crăciun. Credit foto: Sebastian Marcovici

Mireasma sărbătorilor de iarnă se simte în mod oficial începând de vineri seară. Târgul de Cărciun și-a deschis porțile, iar iluminatul festiv s-a aprins în tot orașul. Peste 5.000 de oameni au fot prezenți în Piața Mare.

Multă agitație vineri seară în Centrul Istoric al Sibiului. Mii de adulți, tineri și mai ales copii, s-au bucurat de deschiderea oficială a Târgului de Crăciun. Cu mic cu mare, toată lumea s-a strâns în Piața Mare cu mai bine de o oră înainte ca târgul să fie deschis oficial și iluminatul festiv să fie aprins.
Căsuțele comercianților au fost luate cu asalt, mai ales că în acest an sunt mai multe ca oricând. Peste 70 de expozanți veniți din 22 județe din țară și chiar și din străinătate și-au prezentat în premieră produsele puse în vânzare. Printre expozanții noi ai acestei ediții sunt “Castelul Brutarilor”, care vor prepara dinnede tradiționale germane, un produs copt proaspăt, la fața locului. De asemenea, în premieră a fost amenajat și un stand de vinuri diverse, sub brand-ul “CRUSH Wine Bar”.

Selecția expozanților s-a făcut cu câteva luni înaintea evenimentului, astfel încât expozanții să se poată pregăti bine și oferta Târgului să fie variată și echilibrată.

Spectacol special în prima seară
Târgul de Crăciun a fost deschis de primarul interimar al Sibiului, Astrid Fodor, cea care a cerut celor prezenți în Piața Mare, să fie ținut un moment de reculegere în memoria victimelor din clubul Colectiv, Franța și Mali.
[fvplayer src=”http://youtube.com/watch?v=VUMgoFfe7Vc” splash=”https://i.ytimg.com/vi/VUMgoFfe7Vc/maxresdefault.jpg” caption=”Discurs Astrid Fodor Targul de Craciun Sibiu”]
A urmat apoi concertul Sibiu Gospel Moods. Este vorba de un proiect creat special pentru inaugurarea Târgului de Crăciun din Sibiu 2015, care a implicat participarea a peste 20 de artiști din țară și străinătate.


Ingrid Arthur, o artistă desăvârșită, fostă membră a formației The Weather Girls, formație devenită celebră cu hitul „It’s Raining Man”, a concertat alături de Brad Vee Johnson, un artist complex de origine americană, a cărui educație muzicală poartă amprenta școlii de jazz din New York și care a abordat o varietate de genuri muzicale, Jazz, Funk, Soul și Pop.

magie în centrul sibiului. credit foto: @sebastian marcovici
Magie în Centrul Sibiului. Credit foto: @Sebastian Marcovici

Binecunoscuta și apreciata artistă Nico, reprezentanta României la Eurovision 2008, s-a alăturat acestei combinații extraordinare.

magie în centrul sibiului. credit foto: @sebastian marcovici
Magie în Centrul Sibiului. Credit foto: @Sebastian Marcovici

Director muzical al proiectului este prolificul compozitor, aranjor și interpret Andrei Tudor,  a cântat în acest concert alături de Soul Armada Band din Budapesta și B&B Gospel Singers, un cor format din artiști din România, Ungaria și Germania.

Și tuneul de lumini de pe Podul Minciunilor a fost aprins oficial vineri seară.
[fvplayer src=”http://youtube.com/watch?v=ON47pOV-v5U” splash=”https://i.ytimg.com/vi/ON47pOV-v5U/maxresdefault.jpg” caption=”Targul de Craciun Sibiu 2015″]
Acesta a atras curioși mulți ca de obicei, toată lumea fiind încântată de prezența acestuia în Piața Mică.
[fvplayer src=”http://youtube.com/watch?v=ASLBXJYp_oA” splash=”https://i.ytimg.com/vi/ASLBXJYp_oA/maxresdefault.jpg” caption=”Tunelul de lumini Piata Mica”]

Ultima oră

Comentariul meu