Întâlnire cu ușile închise la Prefectură pentru REDESCHIDEREA CASEI DE CULTURĂ a Sindicatelor din Sibiu. Când se va relua activitatea!

inchidere casa de cultura sibiu (68)Sediul Instituției Prefectului din Sibiu a fost joi gazda unei  întâlniri între reprezentanții Casei de Cultură a Sindicatelor, ISU și ai altor instituții care desfășoară activități culturale în imobilul de pe Emil Cioran. Clădirea va fi desigilată cel mai probabil vineri, dar activitatea în sala mare de spectacole va fi reluată cel mai devreme la finele anului 2015.

Prefectul Ovidiu Sitterli a invitat, astăzi, 19 noiembrie, la sediul Instituţiei Prefectului – Judeţul Sibiu, reprezentanţii Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, ai Casei de Cultură a Sindicatelor şi ai Teatrului Naţional „Radu Stanca”, pentru a analiza, faţă în faţă, situaţia spaţiilor amenajate în scopul desfăşurării unor acte de cultură. Întâlnirea de lucru a durat mai bine de o oră şi jumătate, timp în care fiecare şi-a expus punctul de vedere. Deşi au existat divergenţe de opinii, cu toţii au fost de acord, în final, că trebuie să ia toate măsurile strict legale şi în regim de urgenţă pentru funcţionarea în deplină siguranţă a tuturor spaţiilor pe care le administrează, respectiv le controlează (eliminarea deficienţelor privind riscul la incendiu).
Directorul Casei de Cultură a Sindicatelor a promis că va rezolva situația cât mai urgent. Acesta estimează însă că sala de spectacole va putea fi refolosită cel mai repede peste o lună. ”Am avut mai multe discuții. Noi o să mergem vineri cu un contract al unui proiectant la ISU, ca să le arătăm că ne-am apucat să facem ceea ce ne-au cerut, apoi se desigilează Casa de Clutură. Efectiv ca să facem modernizări se poate, dar nu și pentru spectacole cu public. Spectacole cu publicul se pot relua după ce e avizat proiectul si sunt puse detectoare de fum. Dacă totul se mișcă bine, poate anul acesta îi dăm drumul. Noi estimăm că va mai dura cel puțin o lună de zile actuala situație”, a spus Marius Vingerzan, directorul Casei de Cultură a Sindicatelor pentru Ora de Sibiu.

Ultima oră

Comentariul meu