_mg_0056

Palatul Brukenthal din Avrig aduce pe piaţa culturală locală o expoziţie de artă contemporană prin care va fi inaugurat pavilionul expoziţional din aripa stângă a Palatului Brukenthal din Avrig. Expoziţia ”Human & Nature ” poate fi vizitată la palatul baroc din 29 noiembrie până pe 14 februarie 2016. În această perioadă vizitatorii vor putea admira picturile a trei artişti contemporani din Transilvania – Maya Rotaru, Roxana Florea şi Dănuţ Tonea.
„Fiecare artist exprimă aceste valori într-un mod diferit. Din acest motiv putem să spunem că arătăm diversitatea vieţii. Palatul oferă spaţiul perfect pentru această expoziţie, datorită istoriei, şi nu în ultimul rând datorită faptului că Samuel Brukenthal a fost unul dintre cei mai mari iubitori de artă în timpul sau”, spune Thomas Emmerling, curatorul expoziţiei. ”
Campania „Artă la palat” isi propune sa diversifice oferta cultural – artistică în două spaţii expoziţionale dar vizează şi punerea în valoare a grădinilor şi a spaţiilor în aer liber, pentru a le oferi iubitorilor de artă o experienţă unică în reşedinţa de vara a baronului Brukenthal. De aceea, incepand din 29 noiembrie, oaspetii palatului vor putea vizita si Sala Cavalerilor, un muzeu medieval in care vor fi expuse 140 de costume medievale si mai multe panoplii de arme. Piesa centrala a colectiei va fi insa un baldachin domnesc din Franta secolului 13, piesa care a fost folosita de case regale din Europa de Vest.
În Sala mare a Oranjeriei au mai fost prezentate până acum vizitatorilor şi turiştilor mai multe expoziţii, printre care cea a pictorului spaniol Eduardo Diez, cu o colecţie de artă contemporană intitulată „Senzaţii”, cele ale pictorilor Ovidiu Carpuşor şi Laurenţiu Dinişca sau expoziţia de litografii ale celebrului Salvador Dali.

Până la începutul anului viitor va fi prezentat publicului un calendar cu expoziţiile propuse în 2016, printre care se numără litografii ale celebrului pictor olandez Rembrandt dar şi expoziţia principala a anului 2016, o expoziţie de litografii ale marelui maestru Picasso.
Pavilionul expoziţional va putea fi vizitat de luni până duminică de la 09:00 la 18:00 iar biletele de intrare vor fi 10 lei pentru adulţi şi 5 lei pentru copii si studenţi.

Ultima oră

Comentariul meu