Patru blocuri ce sunt construite de către Agenția Națională pentru Locuințe la Sibiu și sunt destinate tinerilor, nu sunt gata nici la aproape șase ani de la începerea lucrărilor. ANL-urile trebuiau să fie finalizatre într-un an de firma constructoare.
La Sibiu, patru blocuri pentru tineri, care trebuiau să fie gata în doar un an, nu sunt terminate nici măcar acum, la aproape şase ani de la începerea construcţiei. Firma care ridică blocurile în ritm de melc este în insolvenţă şi, spune legea, nu poate fi penalizată pentru întârzieri, anunta Digi24.
Cele patru blocuri pe care Agenția Națională pentru Locuințe le construiește pentru tinerii din Sibiu ar fi trebuit finalizate, potrivit contractului inițial, în martie 2011.
O firmă din Botoșani a început să construiască aceste blocuri, în urmă cu aproape șase ani. După ce mai multe termene de finalizare au fost nerespectate, firma a renunțat la contract în anul 2012. Lucrările au fost preluate de o firmă din Făgăraș, însă și aceasta are întârzieri de aproape un an la contractul încheiat cu Agenția Națională pentru Locuințe.
Firma susţine că noul termen stabilit pentru finalizarea lucrării este finalul acestei luni. Muncitorii din şantier au, însă, dubii că vor termina lucrarea în doar două săptămâni.
Poziția primăriei Sibiu
Primăria Sibiu nu a deschis deocamdată concursul de dosare pentru cele 88 de locuințe, pentru că acestea nu au fost încă predate.
„Primăria Sibiu a efectuat, însă, anul acesta, lucrările de conectare a blocurilor construite de ANL la rețelele de utilități”, a declarat Mirela Grigore, purtător de cuvânt al Primăriei Sibiu.
Agenția Națională pentru Locuințe recunoaște că nimeni nu va plăti pentru întârzierile repetate.
„Având în vedere că executantul lucrărilor este în insolvență încă din data de 18.06.2012, coroborat cu prevederile Legii nr. 85/2014, nu a fost posibilă aplicarea penalităților de întârziere”, se arată în răspunsul ANL la solicitarea Digi24. În 2012 a fost inaugurat la Sibiu cel mai recent bloc ANL. Prioritate pentru cele 85 de apartamente au avut, atunci, medicii rezidenți.
Sursa info: Digi24.ro