victorie muncită cu craiova. sibiul e pe val!

hardyCSU Sibiu a reușit să obțină a patra victorie consecutivă în actualul sezon și este pe primul loc în clasament, la egalitate de puncte cu Dinamo și Craiova. Sibienii s-au impus cu 85-78 (19-26, 23-16, 20-14, 23-22) în fața celor de la Craiova, la capătul unui meci extrem de dificil.

Craiova a început în forță meciul de la Sibiu, oltenii dominând autoritar primele 10 minute. Sibiul a dat primele semne de revenire în sfertul doi și a început să recupereze punct după punct, CSU reușind să termine la pauza mare la egalitate cu adversarea sa, scor 42-42.
După pauză dominarea a fost din fericire de partea echipei lui Fleșeriu. Susținuți și de fanii din tribune, ”universitarii” au fost la conducerea jocului și înainte de sfertul patru aveau șase puncte avantaj pe tabelă. Craiova a ținut însă aproape, iar în ultimul sfert s-a mers cap la cap, Sibiul învingând pe deplin meritat la final, cu 85-78.
Hardy a fost din nou vioara întâi la CSU, americanul dovedind încă odată că atunci când este în formă Sibiul câștigă garantat, iar Calotă, Gilbert și noul venit Mijajlovic au punctat și ei decisiv în anumite momente ale meciului.
Sibiul ajunge astfel la cinci victorii din opt partide în acest tur de campionat și se deplasează etapa viitoare pentru derbiul județului, în deplasare la Mediaș, cu Gaz Metan.

CSU:
Hardy 20, Calotă 14, Gilbert 14, Mijajlovic 14, Harrison 9, Păun 8, Paul 6

Fleșeriu: ”A fost un meci de uzură”
”Fiecare meci este diferit, altfel, în funcție de adversarul pe care îl întânim. Craiova este o echipă extrem de bună, cu jucători foarte, foarte experimentați, foarte arțăgoși, foarte agresivi în apărare și în atac, și ne-au pus extrem de multe probleme la care, pe alocuri, noinu am avut răspuns. A fost un meci de uzură, în care noi a trebuit să luptăm foarte mult ca să putem câștiga, dar din păcate am făcut foarte multe greșeli, chiar dacă am reușit, câteodată, să ne apărăm agresiv, dar pe care, totuși, l-am controlat, zic eu, cel puțin în repriza a doua, și de aceea am reușit să câștigăm. Nu a fost așa spectaculos ca alte jocuri, poate câteva faze, după care am crezut că am câștigat, mai repede decât era cazul și puteam să și pierdem pe final. Ne-a ieșit căpitanul accidentat, Igor era obosit pentru că a lucrat foarte mult împotriva agresivității celorlalți, am încercat să marcăm, două sau trei acțiuni de la distanță în loc să pătrundem, am luat niște decizii mai slabe decât ar fi trebuit și le-am permis o aruncare de trei puncte într-un moment total nepotrivit, dar revenirile de la multe puncte seppot întâmpla.  (…) Cred că noi câștigăm pentru că am reușit să formăm un grup bun, o echipă în care nu contează că astăzi a jucat cineva slab, joacă celălalt bine și toată umea înscrie. Ați văzut, de exemplu, Georgian Păun a jucat astăzi foarte bine, după ce două meciuri nu a jucat deloc. La Galați a jucat Cioacătă bine, și asa mai departe. Sunt jucătorii care vin din spate și sper să reușesc să îi folosesc în continuare tot mai mult.  (…) Trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ pentru că nu contează clasamentul care este acum. Nu are nicio relevanță. Dacă ne uităm la clasamentul adevărului la numărul de înfrângeri pe care celelalte echipe le au, pentru că sunt echipe care au jucat meciuri mai puține decât noi, nu suntem decât pe locul 5 sau 6, în niciun caz nu suntem pe primul loc, așa cum, în mod nerealist, clasamentul arată acum. Victoriile acestea, fără a fi urmate de altele, nu vor avea nicio valoare. Trebuie să continuăm.  E greu să ții o echipă în formă atâta timp și Pepe Silva face o treabă extraordinară, cred că, deocamdată, cel mai bine din țară.”, a spus după meci antrenorul lui CSU, Dan Fleșeriu.
Foto: csusibiu.ro

Ultima oră

Comentariul meu