video - măcel la paris: rafale de kalașnikov și explozii de grenade în timpul meciului germania-franța

mortiNumeroase rafale de Kalașnikov în mai multe zone ale parisului au provocat vineri seara cel puțin 150 de morți și numeroși răniți.  portivit France Presse. Districtele X și XI asle Parisului sunt blocate de Poliție, care urmărește prinderea autorilor atacurilor. Martorii au văzut intrând mai mulți oameni înarmați într-o sală de concerte din districtul 11.

Mai mulți oameni sunt luați ostatici în sala de concerte Bataclan din centrul Parisului, după ce mai multe focuri de armă s-au auzit vineri seara din interiorul sălii, a informat postul tv francez BFM TV, potrivit Reuters.
Focurile de armă s-au auzit la circa o oră după ce începuse un concert al unei trupe rock din California — Eagles of Death Metal. Conform sursei citate, una sau două persoane au intrat în sala de concerte și au început să tragă focuri de armă în aer.


Atacurile au avut loc în apropierea stadionului pe care se desfășura meciul de fotbal dintre Franța și Germania, președintele Franței fiind evacuat de pe arenă, ca precauție.
Autorii unuia dintre atacurile armate comise vineri noapte în centrul Parisului strigau “Allahu Akbar” (Allah este cel mai mare — n.red.) în timp ce trăgeau cu armele automate, potrivit unui martor care a fost intervievat de postul France Info, transmite agenția EFE, citată de Agerpress.[fvplayer src=”http://youtube.com/watch?v=F9D6fw_OoB4″]
Martorul, care a povestit ceea ce a văzut printre hohote de plâns, a declarat că se afla împreună cu mama sa în sala de spectacole Bataclan, din arondismentul XI, când mai mulți indivizi au intrat în forță și au început să tragă. Martorul a povestit că i-a auzit de mai multe ori pe autorii atacului strigând “Allahu Akbar” și că, după o rafală de împușcături, când se părea că presupușii teroriști au plecat, a reușit să fugă și el împreună cu mama sa.
Oficiali americani din serviciile de securitate consideră că seria de atacuri care au avut loc vineri seara la Paris au fost, cel mai probabil, coordonate, conform primelor informații de la fața locului, a declarat o sursă apropiată domeniului de intelligence, potrivit Reuters. “Arată exact ca o serie de atacuri coordonate”, a spus sursa citată.
Spectatorii care au asistat vineri seară la partida amicală de fotbal dintre Franța și Germania pe Stade de France au fost invitați de către crainic, dar și cu ajutorul mesajelor înscrise pe ecranele gigant să părăsească incinta prin trei porți — nord, sud și vest, transmite AFP.
Potrivit jurnaliștilor AFP aflați la fața locului, câteva mii de suporteri s-au refugiat într-o peluză și se aflau în continuare acolo la orele 23:10, totul desfășurându-se cu calm. Accesul ziariștilor în zona mixtă (locurile în care se țin interviurile cu jucătorii) și în sala de conferințe de presă a antrenorilor era imposibil.
Premierul francez Manuel Valls s-a alăturat vineri seară președintelui François Hollande care se afla la sediul Ministerul de Interne pentru o “analiză a situației” după împușcăturile din centrul Parisului și exploziile din zona Stade de France, în nordul capitalei.
Potrivit mass-media franceze, stadionul unde a avut loc meciul de fotbal dintre echipele Franței și Germaniei a fost înconjurat de trupe ale forțelor de ordine, iar spectatorii s-au refugiat pe gazon.

În jurul orei locale 22.30, Prefectura de poliție a spus că au fost “cel puțin trei atacuri armate, poate patru în sectorul Bataclan (arondismentul XI) și strada Charonne (arondismentul X).
[fvplayer src=”http://youtube.com/watch?v=4j7AwyqQNCA”]
[fvplayer src=”http://youtube.com/watch?v=8weZ9FKw-Ds”]

Ultima oră

Comentariul meu