cele mai virale postări despre noaptea de teroare de la paris #atentateparis

Ca să vă faceți o idee despre efectul atentatelor din Franța pe rețelele sociale, peste zece milioane de twitt-uri care conțin cuvântul ”Paris” s-au publicat în primele 15 ore după atacuri, conform datelor Topsy. Mai jos sunt câteva dintre cele mai distribuite imagini și mesaje din seara groazei.

CITEȘTE ȘI: Cine sunt tinerii români care au murit în atentatele din Paris

Imaginile de pe Stade de France

Cei care erau pe stadion la meciul amical Franța-Spania, locul în apropiere de care au avut loc trei atentate sinucigașe, au publicat pe rețelele sociale fotografii si video cu ce se întâmpla pe arenă. Filmarea de mai jos surprinde dezorientarea jucătorilor la auzul uneia dintre explozii. Are peste 12 milioane de vizualizări pe  Vine. Ulterior terenul a fost ocupat de spectatori.[contextly_sidebar id=”Tt9Bu9r4IZxEsWNEAAnvVMeNaJLngWtz”]

Unul dintre cele mai populare filmulețe apărute imediat după primele explozii de lângă stadion.

„Intr-un tunel de ieșire de pe stadion …..”. Acest video a fost publicat pe profilul de Facebook al primarului de Poissy, Karl Olive.  

 

Dans un tunnel de sortie du Stade de France, sortie dans le calme…. Et la Marseillaise. #fier

Posted by Karl Olive on viernes, 13 de noviembre de 2015

Gesturi de solidaritate


„Așa era parisul după 11 septembrie 2001. Să le întoarcem susținerea pe care ne-au acordat-o. Twitt al acotrului american Austin Nichols”  

  Un gest din partea bashetbaliștilor NHL

San Francisco Luminile turnului Effel nu s-au stins ieri în semn de doliu, ci pentru că așa se întâmplă normal după o anumită oră. Twitt-urile au interăretat însă diferit realitatea.  

   

 

Un twitt dedicat acelor care acuză refugiații de cele întâmplate la Paris a fost foarte dezbătut pe rețelele sociale. „Lumea dă vina pe refugiați pentru atacurile din Paris. Vă dați seama de oamenii aceștia exact de asta fug?”

 

Cum se întâmplă în astfel de ocazii, pe rețelele sociale au devenit virale și imagini fără legătură cu tragedia. Este cazul acestei fotografii din Paris, care este însă din ianuarie, din timpul unei manifestații împotriva atentatelor de la revista Charlie Hebdo. În acest caz, retweet-ul cântăreței Katy Perry (cu 77 de milioane de urmăritori pe Twitter) a contribuit la popularizarea mesajului cu fotografia de la începutul anului. Actrița Caity Lotz a redistribuit și ea imaginea  pentru că reprezintă un mesaj foarte puternic împotriva terorii.   

  Simbolul PĂCII Simbolul Păcii cu Turnul Eiffel desenat de artistul Jean Jullien (popularizată inițial de contul unui fan @therealbanksy) a fost una dintre imaginile cele mai distribuite pe rețelele sociale.   

Ultima oră

Comentariul meu