exclusiv – care sunt cluburile, pub-urile și barurile controlate de opc și isu în weekendul trecut. record de amenzi!

vintage pubAtât Oficiul pentru Protecția Consumatorilor cât și ISU Sibiu au efectuat weekendul trecut controale în mai multe cluburi, baruri, pub-uri și localuri de nunți din oraș. Lista cu locațiile controlate este ținută ”la secret” de autorități. Ora de Sibiu a aflat însă unde s-au făcut controalele în urma cărora ISU a dat amenzi de peste 900.000 de lei, iar OPC a decis să închidă patru unități.

Controalele făcute de OPC și ISU au ”periat” în total 16 cluburi, baruri, pub-uri sau localuri de nunți din oraș în weekendul trecut. Principalele vizate au fost locațiile din zona centrală a Sibiului. Nu au scăpat cafenelele cunoscute din Piața Mică, pe listă fiind și Atrium sau Old Friends Pub. În sectorul de cluburi și pub-uri, The Corner, Premier sau Vintage Pub au fost vizitate de echipele de control.
DE CITIT: VIDEO FOTO S-a închis cel mai tare club de manele și muzică lăutărească din Sibiu
Două locații au fost găsite închise
Pe lista controalelor de săptămâna trecută au fost Soriana Pub, The Corner, Einstein Cafe (Piața Mică), Atrium Cafe (Piața Mică), Faust Cafe (Piața Mică), Karbon Bar & Biliard (strada Dorului), Grand Hotel, RRR 30 IMPEX SRL (Cafenea Piața Mică), Vintage Pub Sibiu, Kulinarium Sibiu (Piața Mică), Kleines Cafe Sibiu (Piața Huet), Old Firends Pub (Piața Mică), KulturCafe (Piața Mică) și Premier Club Sibiu (Piața Aurel Vlaicu). De asemenea două locații au fost găsite închise. Este vorba de Crystal Events Centrer (Piața Unirii) și Pizzeria Mamma Mia. Dintre acestea, patru au fost închise zilele trecute de către OPC pentru mai multe nereguli constatate.
VEZI ȘI: Cel mai mare PUB din Sibiu a INTERZIS FUMATUL
ISU a bătut recordul la amenzi
În perioada 09-13 noiembrie, inspectorii de prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu spun că au organizat și desfășurat în total 20 acțiuni de control la unităţile de alimentaţie publică și de agrement (baruri, discoteci, cluburi) din municipiul Sibiu. Pe timpul desfășurării acestor activități, s-au aplicat un număr 19 amenzi în cuantum de 910.500 lei.

VIDEO SI FOTO – Filmul complet al ÎNCHIDERII CASEI DE CULTURĂ a sindicatelor din Sibiu. Haos de nedescris!
Principalele deficienţe au constat în: neechiparea cu instalaţii de stingere a incendiilor ori de detectare, semnalizare şi avertizare a incendiului, lipsa autorizaţiei de securitate la incendiu, lipsa organizării activităţii de apărare împotriva incendiilor pe locul de muncă, nemarcarea tuturor căilor de evacuare, neîntreţinerea şi neverificarea corespunzătoare a mijloacelor de primă intervenţie (stingătoare), neîntreţinerea corespunzătoare a iluminatului de siguranţă şi exploatarea necorespunzătoare a instalaţiilor electrice.
VEZI ȘI: PROTEST PUBLIC al celor de la COTTON Pub: SUNTEM PÂNDIȚI ȘI AMENDAȚI aproape zilnic!
O unitate pe lista neagră a ISU
Dintre neregulile constatate la spaţiile controlate în intervalul 09 – 13 noiembrie a.c.,  una se încadrează în categoria celor prevăzute în Hotărârea de Guvern nr. 915 /2015 privind stabilirea criteriilor pentru oprirea funcționării ori utilizării construcțiilor sau amenajărilor determinate de încălcarea gravă a cerinței de securitate la incendiu în ceea ce privește periclitarea vieții ocupanților și forțelor de intervenție, neasigurarea stabilității elementelor portante, respectiv a limitării propagării focului și fumului în interiorul edificiului și la vecinătăți, respectiv: neechiparea cu instalaţii de stingere a incendiilor ori de detectare, semnalizare şi avertizare a incendiului.
CITEȘTE ȘI: Percheziții DIICOT în 43 de cluburi printre care și Fratelli. Pentru evaziune fiscală și spălare de bani!
Acțiuni și în acest weekend
Inspecţia de prevenire a Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu va continua şi în perioada următoare acţiunile de control atât la spaţiile cu afluenţă de persoane din categoria cluburi, baruri, discoteci, restaurante, cât şi la celelalte obiective planificate (operatori economici cu diferite domenii de activitate, instituţii şi localităţi) din întreg judeţul. Și OPC a confirmat pentru Ora de Sibiu, că vor continua controalele și în acest weekend. foto: Facebook Vintage Pub

Ultima oră

Comentariul meu