Doliu la Universitatea Lucian Blaga și Mitropolia Ardealului. Pierdere grea!

voicuZi tristă pentru comunitatea universitară sibiană și totodată pentru enoriașii care l-au cunoscut pe părintele Constantin Voicu. Fostul rector al vechiului Institut Teologic şi personalitate academică cu o contribuţie esenţială la dezvoltarea învăţământului universitar din Sibiu, a trecut în neființă.

Profesorul și totodată preotul sibian, a decedat la vârsta de 85 de ani. Prin implicarea sa directă şi prin buna chivernisire a învăţământului teologic de la Sibiu în anii de după evenimentele din 1989, Universitatea „Lucian Blaga“ avea să se nască pe fundamentul Facultăţii de Teologie, vechea academie şagunină aducând prestigiu, patrimoniu academic şi valoare noii universităţi.
Tocmai de aceea Constantin Voicu a fost extrem de apreciat.  „Din datorie sfântă facem această preţuire, pentru că, ori de câte ori vă vedem, ne aducem aminte că aţi făcut legătura dintre marea pleiadă a vechilor profesori ai facultăţii noastre şi generaţia actuală de dascăli de Teologie“, a spus în urmă cu un an, IPS Mitropolit Laurenţiu,  la sărbătorirea vârstei de 85 de ani a defunctului preot.
”De astăzi, comunitatea academică sibiană este mai tristă și mai săracă. Arhid. prof. univ. dr. Constantin Voicu, o mare personalitate a Universității ”Lucian Blaga” din Sibiu și a Bisericii Ortodoxe Române a plecat la Dumnezeu. Fost rector al vechiului Institut Teologic din Sibiu, Părintele Voicu a fost unul din cei care, imediat după Revoluție a luptat pentru ca Sibiul să aibă o universitate modernă și apreciată pe plan național și internațional. Părintele Constantin Voicu, a trecut în neființă, dar ne-a lăsat moștenire o viață plină de har și o istorie vie, pe care comunitatea academică sibiană este obligată să le ducă mai departe! Lucrările sale, atât cele bisericești cât și cele academice vor rămâne o comoară veșnică pentru noi toți”, spune și rectorul ULBS, Ioan Bondrea.
Dumnezeu să-i dea odihnă veșnică!  â

foto: Ziarul Lumina

Ultima oră

Comentariul meu