workshop-uri pentru cadre didactice la sibiu

ora de scoala la muzeul municipiului bucurestiComplexul Naţional Muzeal ASTRA Sibiu are plăcerea de a invita cadrele didactice din Sibiu să participe la workshop-urile din cadrul proiectului Patrimoniul muzeal – instrument de învățare, cofinanţat Administrația Fondului Cultural Naţional. Proiectul vine în completarea Caravanei Muzeelor, continuând demersurile de punere în valoare a domeniului muzeal din perspectiva copiilor.

Întâlnirile au drept scop prezentarea proiectului, precum și transmiterea unor informații și materiale suport privind modul în care muzeul poate fi folosit drept spațiu creativ și atrăgător pentru lecțiile de școală. Noutatea abordării este oferită de inversarea raportului practicat în general: activităţile educative desfăşurate în muzee au fost iniţiate pornind de la disciplinele studiate la şcoală, respectiv din aria curriculară ”Matematică și Științe ale Naturii”, nu de la tipul de patrimoniu caracteristic unui muzeu.
Materialele suport au fost realizate în urma desfăşurării unor ore de şcoală la Muzeul Theodor Aman, la Muzeul Municipiului Bucureşti (Palatul Suţu) şi la Muzeul Frederic Storck şi Cecilia Cuţescu Storck, iar în Sibiu la Complexul Naţional Muzeal ASTRA.

Agenda întâlnirilor este prezentată în continuare:
Sibiu: sâmbătă, 14 noiembrie 2015, orele 10.00-13.00
Complexul Naţional Muzeul ASTRA, Piața Mică nr. 11, Sibiu, Sala Astra Film Cinema
Persoană de contact: Irina-Eliza Penciu,  e-mail eliza.penciu@muzeulastra.com
10.00 – 10.10 – Prezentarea proiectului Patrimoniul muzeal – intrument de învățare, Mihaela Murgoci
10.10 – 10.20 – Ce este muzeul?, Raluca Andrei
10.20 – 10.50 – Programele pentru clasele I și a IV-a, Mihaela Murgoci și Irina Petroviciu
11.05 – 11.35 – Ora de şcoală la Muzeul ASTRA, Cristina Gheorghian și Raluca Andrei
11.35 – 13.00 – Workshop Ora de şcoală la muzeu

Proiectul Patrimoniul muzeal – instrument de învăţare este organizat de Global Mindscape, Muzeul Municipiului Bucureşti, Complexul Naţional Muzeal ASTRA Sibiu şi Institutul de Știinţe ale Educaţiei

Ultima oră

Comentariul meu