AFIS FINAL

Delegaţii de Tineret ai României la Naţiunile Unite, în parteneriat cu Fundaţia Tineri pentru Tineri organizează în perioada 12 – 30 noiembrie un turneu pentru implementarea campaniei “Vocea Tinerilor”, care va avea loc în urmatoarele oraşe: Arad, Braşov, Brăila, Cluj-Napoca, Constanța, Drobeta Turnu – Severin, Iași, Pitești, Sibiu, Târgu Mureş, Timișoara şi Tulcea.

Delegaţii de Tineret vor discuta cu reprezentanţii tinerilor din Sibiu în data de 13 noiembrie 2015, între orele 12.00-14.00, în incinta Bibliotecii Județene ASTRA, corpul vechi, sala festivă.
Parteneriatul dintre Fundația Tineri pentru Tineri și Delegații de Tineret la Națiunile Unite este sprijinit de Ministerul Tineretului și Sportului, iar campania este finanţată printr-un grant oferit de Fondul Naţiunilor Unite pentru Populaţie. Acest parteneriat urmărește implicarea tinerilor în elaborarea strategiei naționale de implementare a obiectivelor de dezvoltare durabilă.
Campania are drept scop informarea și conștientizarea poziției tinerilor cu privire la Obiectivele de Dezvoltarea Durabilă, cât și motivarea acestora pentru implicarea în politicile de tineret. Dezvoltarea durabilă este un fenomen care ne determină să privim cu atenţie în trecut si in prezent, pentru a începe construirea unui viitor în care atât guvernarea, societatea civilă cât şi tinerii sa lucreză împreună pentru bunăstarea fiecărui individ în parte.
În fiecare din orașele menționate mai sus se va organiza o întâlnire cu reprezentanţi ai organizațiilor neguvernamentale, respectiv organizaţii studenţeşti sau de tineret, care doresc să contribuie la elaborarea unor mesaje cheie pentru decidenţi. În cadrul acestor întâlniri, tinerii vor fi informați în legătură cu implementarea naţională a Agendei 2030 a ONU.
În urma activităţilor defăşurate în cadrul acestei campanii, liderii formali şi informali ai tinerilor vor fi încurajaţi să privească noua Agendă de Dezvoltare Durabilă ONU prin prisma a trei obiective: o mai bună informare a tinerilor pentru asumarea deciziilor, gândire globală şi acţiune locală şi formarea unor tineri pro-activi în prezent şi pregătiţi pentru viitor.
În pregătirea strategiei naţionale de dezvoltare durabilă, este necesar ca mentalitatea tinerilor să fie revoluţionată la nivel individual. Informarea corectă şi adaptată nevoilor şi contextului îi va determina pe aceştia să aleagă în cunoştinţă de cauză cele mai potrivite decizii. Conectarea la dimensiunea globală va determina o mai bună înţelegere a întregii lumi și a problematicilor specifice, evidenţiind consecinţele acţiunilor proprii atât la nivel local cât şi la nivel global.
Puteți găsi mai multe informații despre eveniment pe site-ul http://unyouthdelegate.ro/

Ultima oră