Lovitură pentru Iohannis. A pierdut un imobil pe care îl deținea în centrul Sibiului!

Raiffeisen sibiuPreședintele României a primit joi o veste extrem de proastă. Curtea de Apel Brașov a considerat că familia președintelui a depus prea târziu recursul pentru litigiul pe care aceștia îl au pentru un imobil de pe Nicolae Bălcescu în Sibiu. Decizia este definitvă și în consecință Iohannis va pierde casa.

Magistraţii Curţii de Apel Braşov au constatat că recursul formulat de familia lui Klaus Iohannis în acest dosar a fost depus prea târziu, procesul fiind astfel pierdut nu pe fondul cauzei, ci prin invocarea tardivităţii, anunță digi24.ro.

DECIZIA Curţii de Apel Braşov:
„Admite excepţia tardivităţii motivelor de recurs depuse la termenul din 03.09.2015, excepţie invocată de intimatul pârât Statul Român prin Ministerul Finanţelor Publice, prin Direcţia Regională a Finanţelor Publice Braşov, prin Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Braşov şi în consecinţă:
Constată nule motivele de recurs formulate de recurenţii pârâţi Lazurca Georgeta, Johannis Carmen Georgeta si Johannis Klaus Werner prin memoriul de recurs din 03.09.2015 împotriva deciziei civile nr. 235/16.05.2014 pronunţată de Tribunalul Braşov.
Admite cererea de anulare a recursului declarat de recurentul pârât Statul Român prin Municipiul Sibiu, prin Primar, pentru lipsa dovezii mandatului de reprezentare a Statului Român, cerere formulată de intimatul pârât Statul Român prin Ministerul Finanţelor Publice, prin Direcţia Regională a Finanţelor Publice Braşov, prin Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Braşov şi în consecinţă:
Anulează recursul formulat şi precizat de recurentul pârât Statul Român prin Municipiul Sibiu, prin Primar împotriva deciziei civile nr. 235/16.05.2014 pronunţată de Tribunalul Braşov.
Respinge recursul formulat de recurenţii pârâţi Lazurca Georgeta, Johannis Carmen Georgeta si Johannis Klaus Werner împotriva deciziei civile nr. 235/16.05.2014 a Tribunalului Braşov, pe care o menţine.
Respinge cererea de acordare cheltuieli de judecată în recurs, formulată de intimaţii reclamanţi Antonescu Elisabeta, Oargă Ioan, Oargă Steluţa Ancuţa, Oargă Ioan Adrian. Irevocabilă.”
Rămâne valabilă, astfel, decizia anterioară, care fusese pronunţată de Tribunalul Braşov.
carmen iohannis si klaus
DECIZIA TRIBUNALULUI BRAŞOV: „Respinge excepţiile lipsei de interes a reclamanţilor privind petitul având ca obiect constatarea nulităţii absolute a certificatului de moştenitor , a inadmisibilităţii petitelor având ca obiect rectificarea şi repunerea părţilor în situaţia anterioară de carte funciară, a lipsei de obiect, lipsei de interes şi inadmisibilităţii cererii privind constatarea calităţii reclamanţilor de proprietari dobânditori de bună credinţă prin cumpărare în baza Legii nr. 112/1995, a lipsei calităţii procesuale active şi lipsei de interes a reclamanţilor privind petitul având ca obiect constatarea nulităţii absolute a contractului de vânzare-cumpărare autentificat sub nr. 924/1999 de BNP Bucsa Radu Gabriel,
Admite excepţiile lipsei de obiect a petitului privind constatarea nulităţii absolute a certificatului de moştenitor nr. 90/1999 emis de BNP Bucsa Radu Gabriel, inadmisibilităţii cererii de constatare a nulităţii încheierilor de intabulare nr. 5271/1999, 6625/1999 şi 6626/1999 pronunţate de judecătorul delegat al Biroului de Carte Funciară al Judecătoriei Sibiu şi excepţia lipsei calităţii procesuale active a reclamanţilor Oargă Ana, Oargă Ioan şi Antonescu Elisabeta cu privire la petitul având ca obiect constatarea calităţii reclamanţilor de dobânditori de bună credinţă prin cumpărare în baza Legii 112/1995 Admite apelul formulat de apelanţii – reclamanţi Oargă Ana , Oargă Ioan şi Antonescu Elisabeta şi cererea de aderare la apel formulată de intervenientul Marinescu Marius Albin împotriva sentinţei civile nr. 8530/29.11.2004
Admite în parte acţiunea civilă formulată de reclamanţii Oargă Ana , Oargă Ioan şi Antonescu Elisabeta în contradictoriu cu pârâţii Johannis Carmen Georgeta, Johanis Klaus Werner, Lăzurcă Georgeta, Baştea Ioan decedat, moştenitor fiind Baştea Rodica şi Statul Român prin Municipiul Sibiu prin Primar.

Admite cererea de intervenţie formulată de intervenientul Marinescu Marius Albin în interesul reclamanţilor.
Constată nulitatea absolută a contractului de vânzare-cumpărare autentificat sub nr. 924/01.06.1999 de BNP Bucsa Radu Gabriel, încheiat între pârâţii Baştea Ioan – decedat, moştenitor fiind Baştea Rodica, în calitate de vânzător, şi Johannis Carmen Georgeta şi Johannis Klaus Werner, în calitate de cumpărători
Dispune rectificarea CF nr. 9331 Sibiu sub nr. top 45/1 în sensul radierii dreptului de proprietate al pârâţilor Baştea Ioan , Johannis Carmen Georgeta şi Johannis Klaus Werner înscris sub nr. B9,10 şi 11 asupra imobilului de la A+ 1.
Înlătură din dispozitivul sentinţei atacate menţiunile referitoare la respingerea celor două cereri formulate de reclamanţi şi arătate mai sus , la respingerea cererii de intervenţie accesorie, la cheltuielile de judecată şi la respingerea excepţiei lipsei calităţii procesuale active a reclamanţilor cu privire la cererea de constatare a calităţii acestora de dobânditori de bună credinţă prin cumpărare în temeiul Legii 112/1995.
Menţine celelalte dispoziţii. Obligă intimaţii Baştea Rodica în calitate de moştenitor al intimatului Baştea Ion, Lăzurcă Georgeta, Johannis Carmen Georgeta şi Johannis Klaus Werner să plătească apelanţilor – reclamanţi Oargă Ana, Oargă Ioan şi Antonescu Elisabeta suma de 4855,1 lei iar apelantului – intervenient Marinescu Marius Albin suma de 5,15 lei cu titlu de cheltuieli de judecată.”

 Info proces:
Este vorba despre un proces care vizează un imobil din centrul Sibiului, situat pe pietonala Nicolae Bălcescu.
Imobilul fusese naţionalizat iar cei doi soţi care l-au avut în proprietate au murit, nemaiputând să îl revendice.
În 1997, casa a fost cumpărată de chiriaşi, dar doi ani mai târziu, o persoană care a susţinut că este nepotul proprietarilor a contestat tranzacţia, a revendicat imobilul, iar vânzarea – cumpărarea a fost lovită de nulitate.
De la această persoană a cumpărat imobilul familia lui Klaus Iohannis.
Chiriaşii au făcut contestaţie, au susţinut că actele nepotului şi actele notariale pe numele lui Klaus Iohannis sunt false. În plus, chiriaşii au contestat chiar calitatea de nepot de drept al proprietarului iniţial, susţinând că imobilul nu putea fi, aşadar, cumpărat de familia lui K. Iohannis.
În urma deciziei de astăzi a instanţei, imobilul trece din proprietatea lui Klaus Iohannis în cea a chiriraşilor care o cumpăraseră la un moment dat. Sursa info: digi24.ro

Ultima oră

Comentariul meu

Publică