ikea deschide opt magazine noi în următorii doi ani. unul ar putea fi la sibiu!

ikeaCel mai mare retaile de mobilă și decorațiuni la nivel mondial, a anunțat că va mai deschide un magazin în Capitală. Stefan Vanoverbeke, CEO IKEA România, a anunțat că Ikeea se va extinde în țară în următorii doi ani, cu opt magazine. Clujul, Timișoara și Iașiul vor avea mai mult ca sigur câte un magazin. Pe listă este trecut și Sibiul.

IKEA, cel mai mare retailer de mobilă şi decoraţiuni din lume, care a intrat pe piaţa locală în anul 2007 cu magazinul din zona Băneasa din Capitală, are în plan deschiderea a încă opt magazine în următorii ani. Deja, suedezii deţin un teren de 14 hectare în Bucureşti, cumpărat anul acesta, unde vor construi o unitate mai mare decât  cea pe care o au în prezent în nordul Capitalei şi care va costa compania „zeci de milioane de euro“.
„România este o ţară care şi-a revenit foarte bine din criză şi care credem că va continua pe aceeaşi traiectorie. Puterea de cumpărare a crescut, există cerere. Suntem con­vinşi că un număr de nouă ma­gazine IKEA este un plan potrivit pentru piaţa locală“, a spus Stefan Vanover­beke, executivul care a preluat con­ducerea busines­sului IKEA din România, după ce fostul şef Cornel Oprişan a fost promovat la nivel global pe un proiect de cercetare.
Vanoverbeke nu a precizat care este orizontul de timp pentru care IKEA şi-a stabilit deschiderea celor nouă magazine, însă planul de extindere al reţelei de pe piaţa locală seamănă cu strategia aplicată de suedezi în Polonia. Pe piaţa poloneză există nouă magazine IKEA, dintre care două sunt amplasate în Varşovia (capitala).

Încă un magazin în București. Urmează cel mai probabil Cluj, Timișoara și Iași. Sibiul e pe listă!
„Am depus actele pentru a obţine autorizaţiile cât mai repede pentru cel de al doilea magazin. Totuşi, e prea devreme să vorbim când deschidem al doilea magazin, este vorba de o investitie de zeci de milioane de euro. Acum lucrăm la planurile de construcţie şi design, dar pot să vă spun că e mai mare decât cel din Băneasa”, a declarat Stefan Vanoverbeke, CEO IKEA România.
Cele mai multe comenzi din provincie în magazinul online au venit din Cluj. Șeful IKEA România a spus despre Cluj că  ”ar putea fi, dar sunt mai mulţi factori care influenţează această decizie. E prea devreme să vă spun. Ne uităm la mai multe oraşe, să vedem unde este cea mai bună oportunitate de a deschide un nou magazin. Avem suportul IKEA Global şi ne uităm unde am putea deschide următoarele patru magazine. Daţi-mi timp să lucrez, am venit de doar două luni în România, dar la anul vom avea de comunicat ceva şi pe partea asta”, a mai declarat Stefan Vanoverbeke, retail manager IKEA South East Europe. Pe lista cu viitoarele opt locații se numără Timișoara,Cluj, Iași, dar și Sibiu, Brașov, Craiova sau Constanța.

Vând bine pe on-line
Din țară cele mai  multe comenzi în magazinul online au venit din partea clienţilor din Timişoara şi Iaşi. În total, 50% din comenzile online au venit din oraşele din provincie. 8% din vânzările Ikea au fost generate de vânzările online. Peste 35.000 de comenzi au fost efectuate de clienţi din Bucureşti, Cluj, Timişoara, dar şi din Iaşi sau Sibiu. Din vânzările online, 76% reprezinta produsele de mobilier, iar 24% accesoriile şi decoraţiunile.
Magazinul IKEA din Zona Comercială Băneasa a fost al 253-lea deschis în a 35-a ţară, pe 21 martie 2007. Până în luna martie 2010 a fost operat în sistem de franciză locală, iar după aceea IKEA România a devenit parte din IKEA Group. Surse info: economica.net & zf.ro foto: arhiva

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. ikea ,,dupa politica lor deschid magazine doar in orase cu peste un milion de locuitori,,pentru documentare macar cauti pe sfintul google,,ca vor extindere in productie e altceva, dar magazine in curind in Romania in asara de capitala nu vom vedea in curind,,sau poate cine stie vom avea un oras cu peste un milion de locuitori ,,,,,,,,