peste 10.000 lei donați la sibiu pentru primul spital oncologic pentru copiii bolnavi de cancer

sibiul aleargă pentru spitalul copiilorSâmbătă, la Sibiu, a avut loc ultima ediție din acest an al crosului caritabil “Sibiul Aleargă Pentru Spitalul Copiilor”, dedicat strângerii de fonduri necesare construirii primului spital independent de Oncologie și Hematologie Pediatrică din România.

De această dată, au fost donați peste 1.360 lei, iar suma totală cu care Sibiul contribuie în acest an la proiect ajunge la peste 10.000 lei.
„Astăzi am demonstrat că o cauză nobilă poate mobiliza oamenii indiferent de vreme. A fost destul de frig afară, dar asta nu ne-a descurajat. Punem punct alergărilor în acest an, dar planificăm alte activități in-door, astfel încât să continuăm să luptăm pentru copiii bolnavi de cancer”, a declarat Marius-Florin Dinu, organizatorul evenimentului de la Sibiu.
În plus față de cei 10.000 lei, sibienii au donat, în acest an, 85 kg de monede, fonduri ce vor fi alocate aceluiași proiect.
Pentru a participa la crosul caritabil, sibienii au plătit o sumă simbolică de minim 1 leu. În plus, au fost încurajați să contribuie la această cauză cu mărunțișul de care nu mai au nevoie. Toate fonduri colectate vor fi donate exclusiv pentru a construi o șansă în plus pentru copiii care suferă de această cancer.
Este pentru cea de-a șasea oară, și ultima în acest an, când Sibiul alergă, alături de alte orașe din România, în aceeași zi și la aceeași oră, pentru strângerea de fonduri dedicate primului spital oncologic pediatric din România. În acest week-end, nouă orașe au fost implicate în proiect.
Viitorul spital, construit în București exclusiv din bani donați de către oameni – persoane fizice și juridice, va fi deținut și operat de fundația 1leu.org, fără sprijin din partea statului român. Se dorește a fi, așadar, un spital de la oameni pentru oameni – de această dată fiind vorba de copiii diagnosticați cu cancer.
Organizatorii le mulțumesc tuturor celor care au participat la crosurile caritabile din acest an și îi invită să se alăture cauzei și anul viitor.

Ultima oră

Comentariul meu