hornbach sibiu a luat amendă. pentru reclamă înșelătoare și defăimarea dedeman!

hornbach magazinul din sibiu (76)Comisarii de la protecția consumatorului au descins în magazinul din Sibiu al celor de la Hornbach și au constatat că aceștia folosesc anumite practici comerciale înșelătoare. Este vorba de încercarea de denigrare a concurenței de la Dedeman. OPC-ul le-a dat două amenzi de 10.000 de lei celor de la Hornbach.

Articolul prin care semnalam faptul că la nivel local, Hornbach a început un adevărat război cu Dedeman, prin denigrarea prețurilor concurenței, a primit confirmarea că reclama înșelătoare a fost sancționată de OPC.
La C.J.P.C Sibiu s-au inregistrat un numar de 3 reclamatii privind nelegalitatea practicarii publicitatii comparative la afisarea preturilor de vanzare al produselor si lipsa informarii complete si corecte a operatorilor economici care efectueaza servicii de remediere a deficientelor constatate la produsele la care se ofera garantie, comercializate de catre operatatorul economic SC HORNBACH CENTRALA SRL  in magazinul din judetul Sibiu. Mai pe românește, așa cum am explicat și în articolul de luni după amiază, cei de la Hornbach au afișat în magazin mai multe promoții la produse despre care aceștia spuneau că la ei sunt mai ieftine, iar la ei, respectiv la Dedeman, acestea sunt mai scumpe. În realitate lucrurile nu au stat însă deloc așa. Site-ul nostru a comparat la fața locului, prețurile din cele două magazine, la produsele despre care Hornbach spunea că la Dedeman sunt mai scumpe, iar realitatea a scos la iveală faptul că nu era deloc așa. De altfel mai mulți clienți au și depus reclamații la OPC.
Puteți vedea detalii și foto despre această ”inginerie” a Hornbach, AICI.

OPC-ul a primit reclamații. Luni i-a amendat pe Hornbach
Într-un răspuns remis în urma unei solicitări Ora de Sibiu, cei de la Protecția Consumatorului Sibiu, au confirmat faptul că vinerea trecută, o echipă de comisari CJPC s-a deplasat la Hornbach și au constat că reclamațiile primite erau reale. Luni au dat și două amenzi în valoare de 10.000 de lei celor de la Hornbach.
”In data de 05.11.2015, o echipa de comisari din cadrul C.J.P.C. Sibiu s-a deplasat la punctul de lucru din judetul Sibiu al operatorului economic SC HORNBACH CENTRALA SRL  in vederea cercetarii reclamatiilor , constatandu-se ca acestea erau intemeiate. In data de 09.11.2015, finalizandu-se cercetarea reclamatiilor, s-au intocmit 2 procese verbale de constatare a contraventilor, s-au aplicat amenzi contraventionale in valoare totala de 10.000 lei si s-au dispus mai multe masuri in vederea respectarii prevederilor legale privind protectia consumatorilor si inlaturarea practicilor comerciale inselatoare folosite de catre operatorul economic”, spun cei de la OPC Sibiu, în răspunsul oferit pentru Ora de Sibiu.dedeman sibiu

CITIȚI ȘI: FOTO – RĂZBOI TOTAL înte Hornbach și Dedeman la Sibiu
Comisarii CJPC Sibiu spun ca vor urmarii indeplinirea masurilor dispuse prin procesele verbale intocmite prin care s-au constatat contraventiile. ”Mentionam faptul ca institutia noastra supravegheaza permanent piata asigurand respectarea drepturilor fundamentale ale consumatorilor”, mai spun cei de la OPC.

Ultima oră

Comentariul meu