foto - război total între hornbach și dedeman la sibiu. opc-ul ține reclamațiile ”la secret”!

hornbach22Apariția noului magazin Hornbach la Sibiu a făcut ca ”bătălia” pentru supremația pe piața locală de bricolaj, să se ducă acum la alt nivel. Cei de la Hornbach au început o luptă directă cu Dedeman, dar campania de denigrare a prețurilor concurenței a ajuns în atenția autorităților. OPC Sibiu a făcut vineri controale ample la Hornbach, dar nimeni nu suflă o vrobă despre ceea ce s-a constatat la fața locului.

Later UPDATE – OPC a dat amendă la HOrnbach
După multiple solicitări, cei de la OPC au răspuns într-un final, legat de reclamațiile împotriva Hornbach. Au dat amendă pentru reclamă înșelătoare. Detalii AICI!

ȘTIREA INIȚIALĂ
Sibiul are de curând la ieșirea din oraș către Mediaș, încă un centru comercial specializat în bricolaj, grădinărit și materiale de construcții. Deschiderea Hornbach a făcut ca acum piața de magazine specializate în comercializarea unor astfel de produse, să devină una disputată, din care clienții par să aibă cel mai de câștigat. Cum la Sibiu se anunță inaugurarea și a magazinului Leroy Merlin, piața de bricolaj devine una în care fiecare client câștigat, este un obiectiv extrem de important pentru Hornbach, Dedeman, Ambient, Unimat, etc.

Lovituri ”sub centură” între Hornbach și Dedeman
Cea mai acerbă bătălie pare să se ducă actualmente între Hornbach și Dedeman. Retailerul german încearcă din răsputeri să ”fure” din plaja de clienți a Dedeman și face acest lucru și printr-o campanie ce nu s-a mai întâlnit până acum la Sibiu.
Așa cum Ora de Sibiu a semnalat încă de la deschiderea magazinului, cei de la Hornbach își promovează o serie de produse prin faptul că prețul de raft de la ei este mai mic decât cel practicat de concurența  de la Dedeman.

Prinși cu minciuna
Campania celor de la Hornbach nu este însă deloc una întocmai cu realitatea. Ora de Sibiu a verificat zilele trecute, dacă prețurile pe care Hornbach spune că le are mai mici decât la Dedeman, sunt reale. În realitate multe dintre ele nu sunt conforme cu cele preacticate la raft în Dedeman, lucru demonstrat și din fotografiile de mai jos.

COMPARAȚIE PREȚ 1

air max comparatie

COMPARATIE PRET 2comparatie bison

COMPARATIE PRET 3comparatie polizor

Clienții care au trecut pragul Hornbach, au făcut mai multe reclamații în ultima perioadă, legat atât de această campanie de promovare, cât și despre alte nemulțumiri constatate în magazin.

OPC Sibiu, tăcere totală
Am încercat să obținem un punct de vedere oficial de la Oficiul pentru Protecția Consumatorului Sibiu. Am respectat ierarhiile și am încercat fără succes să luăm legătura cu purtătorul de cuvânt. În aceste condiții am cerut un punct de vedere oficial prin intermediul șefei de la OPC Sibiu, Amalia Cindrea. ”Da. Au reclamații și s-au făcut controale vineri, dar nu știu mai multe. Reveniți cu un telefon și se rezolvă”, a spus aceasta reporterului Ora de Sibiu. Toate încercările noastre ulterioare acestei discuții s-au sortit eșecului. Comisarul OPC care a coordonat controlul de la Hornbach, s-a spălat și el pe mâini și ne-a spus că ”am făcut controale, dar un sunt abilitat să vă spun nimic”.

Dedeman, poziție moderată
Chiar dacă neoficial surse de încredere ne-au declarat că cei de la Dedeman sunt extrem de deranjați de campania denigratoare dusă de Hornbach, reprezentantul local al magazinului de la Sibiu, a oferit un punct de vedere elegant, legat de războiul dus între cei doi retalieri la nivel local. ” Conducerea companiei nu comentează practicile concurenților si se concentrează asupra calității serviciilor oferite clienților Dedeman”, ne-a trasmis Radu Mladen, directorul magazinului de la Sibiu.

Ultima oră

Participă la discuție

2 Commentarii

  1. Dragi sibieni, va invit sa intrati pe siteul DEDEMAN brasov sa vedeti preturile produselor enumerate de Hornbach ca sunt reale, CEI DIN SIBIU AU VENIT IN MAGAZIN LA HORNBACH SI APOI AU SCAZUT PRETURILE LA ARTICOLELE RESPECTIVE, domnule Mladen tot reespectul dar in perioada 14-17 10.2015 ati petrecut mai mult timp in magazinul hornbach decat la dumneavoastra, si cum spune un proverb PROSTUL MOARE DE GRIJA ALTUIA, draga ORA DE SIBIU….de ce nu ati sesizat ca in momentul aparitiei Dedeman >Sibiu au venit cu preturi mici sa omoare concurenta si apoi dupa închiderea magazinelor de gen au ridicat exorbitant preturile…..ce pot spune e ca la Dedeman pt un zavor de usa am fost plasat la 6 „vanzatori ” si pana la urma mi-.au zis ca nu au pe stoc…..ceea ce este norml poate insa putea sa mi se spuna de la inceput…eu nu fac o comparatie….comparatia o fac toti sibienii…..oricum garantia preturilor nu o puteti contesta…am cumparat de la Dedeman un produs mai ieftin ca la hornbach si cei de acolo mi-au dat 10 procente minus fata de Dedeman-…..probabil asta o sa fie urmatoarea sesizare la ANPC……respect oameni dragi….rusine invidiei si unor ziaristi care isi urmaresc probabil un interes prost ascuns!!!

  2. Pacat, foarte pacat ca si la acest nivel avem parte de minciuna, de lipsa de caracter.
    Am vazut alte magazine Hornbach in Bucuresti si in occident, aici sunt diletanti, probabil au probleme cu identificarea de resurse umane pentru managementul local/regional.
    Bravo Dedeman, deschiderea noului „concurrent” cred ca te-a intarit, cel putin la nivel de credibilitate.
    Succes!