efectul #colectiv ”lovește” din nou. s-a închis o mare librărie din sibiu!

habitusTăvălugul efectului Colectiv, continuă să facă ”victime” în Sibiu. După ce un club din Mediaș s-a auto-închis, iar la Mârșa un altul a făcut același lucru la finele săptămânii trecute, luni a venit rândul unei librării să pună lacătul pe ușă pentru o perioadă de timp. Este vorba de Habitus.

Sibiul a ajuns să rămână cu două librării dintr-un total de trei. Efectul Colectiv continuă să facă ”victime” în oraș. Astfel după ce marile cluburi din Sibiu au decis să limiteze numărul de clienți care să aibă acces în interiorul acestora, iubitorii de carte sunt direct afectați.
Dacă clubberii pot să ”migreze” dintr-un loc în altul pentru a găsi o locație în care pot să se distreze, Sibiul este văduvit de luni seară în privința celor ce caută să cumpere cărți.
Habitus a pus lacătul pe ușa, locația din Piața Mică închizându-se pentru o perioadă de timp. Proprietarii locației nu au mai așteptat să vină cei de la ISU peste ei și au închis singuri spațiul în care funcționează. ”Noi nu aveam acea autorizație, așa că am decis să închidem și să facem demersurile pentru a fi în legalitate. Nu a venit nimeni la noi să ne închidă sau să ne amendeze, dar considerăm că nu e în regulă să funcționezi dacă nu e totul bine pus la punct”, a declarat pentru Ora de Sibiu, Marian Coman, unul din patronii locației.
VEZI ȘI: PROTEST PUBLIC al celor de la COTTON Pub: SUNTEM PÂNDIȚI ȘI AMENDAȚI aproape zilnic!
VEZI ȘI: Încă un club sibian S-A ÎNCHIS. Sâmbătă seară CONTROALE în toate locațiile din județ!

Vor să funcționeze în siguranță
Acesta a mai spus că a cerut ajutorul celor de la ISU pentru a definitiva dosarul de autorizare și pentru a vedea ce mai trebuie îndeplinit.  ”Nu suntem noi foarte siguri de situația care e acum și mai bine prevenim și rezolvăm lucrurile. Am cerut și sprijinul celor de la ISU în acest sens”, a mai spus Coman.
VEZI ȘI: Controalele din cluburi și puburi: DOUĂ sunt VIZATE PENTRU ÎNCHIDERE și amenzi de SUTE DE MII de lei!
CITIȚI ȘI: FOTO – Efectul ‪#‎colectiv‬ la Sibiu. Prima MĂSURĂ DRASTICĂ luată ÎN CLUBURILE MARI din oraș!
Cât despre perioada cât va fi închisă librăria, reprezentantul acesteia nu a făcut o estimare exactă. ”Depinde de mai mulți factori și de ceea ce trebuie să facem. Poate dura câteva zile sau câteva săptămâni. Până nu punem totul la punct, nu deschidem. Noi sperăm să dureze puțin”, a mai declarat Coman. Foto: Facebook Habitus

Ultima oră

Participă la discuție

4 Commentarii

  1. Dar pe ISU cine ii trage la raspundere? ca toate spatiile publice s-au deschis cu aprobarea lor daca ma intelegeti;) pe acei spagari nu ii controleaza nimeni? Ca s-a ajuns aici fix din cauza ca nu poti face nimic sa impingi o spaga.

  2. Bun, bun…au inchis. Dar pana acum ce-au asteptat? Acum inchideti toti, pentru ca vine ISU peste voi si va amendeaza datorita evenimentelor din Bucuresti (altfel nu veneau nici ei). Spiritul asta de responsabilitate unde a fost de cand ati deschis? Sau pana acum n-ati stiut legea?