controalele din cluburi și puburi: două sunt vizate pentru închidere și amenzi de sute de mii de lei!

clubbingLocurile obișnuite pentru distracția de noapte a Sibiului, au fost vizitate vineri și sâmbătă de echipe de control de la ISU, Poliție, OPC și Jandarmi. În total 15 localuri au fost controlate și în toate s-au aplicat amenzi. Majoritatea au primit câte 50.000 de lei amendă, iar două sunt vizate pentru închidere.

Forfotă mare prin oraș, vineri și sâmbătă. Toate locurile în care sibienii sunt obișnuiți să meargă să se distreze în număr cât mai mare, au fost luate la control de către autorități.
S-a început de vineri seară, atunci când controalele au vizat unitățile din Piața Mică a orașului, acolo unde chiar și cafenelele gen Einstein, Atrium, Faust, etc, s-au trezit cu controale pe cap. ”În total au fost controlate aproximativ 15 unități în serile de vineri și sâmbătă”, a spus Cosmin Balcu, șef ISU Sibiu, pentru Ora de Sibiu.
Autoritățile au găsit nereguli mai mari sau mai mici în toate locurile unde s-a mers, așa că s-au aplicat sancțiuni pentru fiecare în parte. Majoritarea au primit amenzi de 50.000 de lei, dar câteva dintre ele au scăpat cu sancțiuni de ”doar” câteva mii de lei. Controalele au fost efectuate numai în municipiul Sibiu. ”S-a aplicat legea. Au fost găsite și locații închise. Controalele s-au făcut deocamdată la nivelul municipiului Sibiu. Urmează ca în următoarea perioadă să extindem controalele în tot județul”, a mai spus Cosmin Balcu.
Controalele au continuat apoi sâmbătă seară în locații din tot orașul. Sâmbătă autoritățile au descins în locuri cunoscute pentru distracție. Vintage Pub, The Corner, Premier, Cotton sau Oldies, nu au fost ocolite de echipele operative și chiar de persoane care lucrează în cadrul instituțiilor abilitate pentru control și infiltrate în civil printre clienții localurilor.
VEZI ȘI: PROTEST PUBLIC al celor de la COTTON Pub: SUNTEM PÂNDIȚI ȘI AMENDAȚI aproape zilnic!
”Era o persoană care număra clienții sâmbătă seară în Cotton ca să vadă probabil dacă s-a depășit numărul maxim admis în club”, ne-a scris un cititor care a fost prezent sâmbătă seară în Cotton.
VEZI ȘI: Încă un club sibian S-A ÎNCHIS. Sâmbătă seară CONTROALE în toate locațiile din județ!
CITIȚI ȘI: FOTO – Efectul ‪#‎colectiv‬ la Sibiu. Prima MĂSURĂ DRASTICĂ luată ÎN CLUBURILE MARI din oraș!
Două unități vizate pentru închidere
Dintre locațiile verificate în cele două zile, două nu au primit amendă, dar sunt pasibile cu închiderea, reprezentanții legali ai acestora fiind invitați să vină la ISU Sibiu pentru clarificări și lămuriri. ”Nu am închis nici un local, dar asta nu înseamnă că nu vom închide. Avem două chemări ale administratorilor în cazul a două unități. Ei au fost înștiințati să vină miercuri la ISU pentru clarificări și dacă nu vor aduce anumite dovezi concrete, unitățile sunt pasibile de închidere. Noi  am făcut controale și s-au notat toate deficiențele constatate”, a explicat șeful ISU Sibiu, pentru oradesibiu.ro.

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu