tarnavioara

Duminică, 8 noiembrie, în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului va avea loc a IV-a ediţie a evenimentului Târgul comunităţilor locale. Acţiunile gândite de organizatori vor avea loc la Târgul de ţară din muzeu, iar ele au ca subiect comun localitatea Târnăvioara. Programul evenimentului este cuprins între orele 11 şi 16.
La acest târg va participa întreaga comunitate din satul Târnăvioara, Copsa Mica, jud. Sibiu
Aici vor fi prezentate valorile de patrimoniu ale acestei localităţi de pe valea Târnavei Mici printr-o expoziţie în aer liber cu elemente de arhitectură. La Târgul de ţară vor fi prezentate spre degustare reţete specifice acestei zone, cum ar fi ciorba de cartofi cu tarhon, gulas de porc şi lichiu cu gris si smantana.
Producătorii tradiţionali vor aduce spre vanzare conserve de toamnă, murături asortate, gogoşari umpluţi cu struguri, gogoşari cu conopida, gem de prune cu mere, dulceata de dovlecel, compot de prune, compot de struguri, zacusca cu vinete, zacusca cu ciuperci şi zacusca cu fasole. Toate acestea vor fi preparate în atelierul de gastronomie din cadrul proiectului.

Foto Gabriela Cuzepan

Ultima oră

Comentariul meu