actorii teatrului „gong” pornesc în turneu național. unul de top!

harap-alb-324-foto-paul-bailaTeatrul pentru copii și tineret „Gong” Sibiu prezintă în luna noiembrie 4 spectacole în turneu național: „Harap Alb” (duminică, 8 noiembrie, ora 19:00, la Teatrul Țăndărică București), „Da Yang und Die Prinzessin Da Yin” (marți, 17 noiembrie, ora 11:00, la Teatrul Foarte Mic București), „Sophiechen und Der Riese” (miercuri, 18 noiembrie, ora 11:00, la Teatrul Foarte Mic București) și „Greierele aproape faimos” (joi, 19 noiembrie, ora 11:00, la Teatrul Merlin din Timișoara).

Cei mici sunt invitați să descopere frumusețea teatrului de animație cu păpuși și actori la vedere de la Sibiu printr-un program ce aduce pe scenă povești cu animale fantastice, eroi nemuritori și creaturi magice.
Spectacolul „Harap Alb” în regia lui Gavriil Pinte va fi prezentat la București în cadrul Festivalului Internațional al Teatrului Contemporan de Animație ImPuls. „Harap Alb” este povestea maturizării unui băiat în timpul unei călătorii iniţiatice în care învaţă să-şi facă prieteni, să găsească soluţii pentru situaţii complicate, să aibă încredere în oameni şi să deosebească binele de rău. La finalul acestui drum, Harap Alb merită răsplata pentru că a fost curajos, şi-a folosit inteligenţa şi şi-a exersat bunătatea. Spectacolul lui Gavriil Pinte vizualizează povestea aşa cum a fost ea scrisă de Ion Creangă: personajele sunt create din hârtie şi lemn, schimbările de decor şi costume se fac la vedere, sub ochii copiilor, iar povestea scrisă iese din carte şi prinde viaţă pe scenă. Din distribuția spectacolului fac parte actorii: Lucia Barbu, Leo-Nora Băcanu, Mircea Corcoveanu, Barbara Crişan, Jenö Major, Gabriela Mitrea, Raluca Pavel/Alina Moldovan, Angela Páskuy și Adrian Prohaska. Spectacolul va avea și o reprezentație programată la Sibiu în data de sâmbătă, 14 noiembrie, ora 18:00.
„Da Yang und Die Prinzessin Da Yin” este un spectacol după o poveste orientală despre iubire și curaj, în care regizoarea Eva Labadi Megyes folosește păpuși inspirate din teatrul tradițional japonez. Producția Teatrului „Gong” din Sibiu surprinde prin scenele dinamice, cu marionete bunraku, într-o tehnică de o precizie aproape mecanică. Acest spectacol este recomandat copiilor cu vârsta peste 5 ani. Spectacolul va fi prezentat la București în cadrul Festivalului Caleido, primul festival de teatru multietnic din România.
Tot în cadrul Festivalului Caleido, actorii de la Secția Germană a Teatrului „Gong” vor mai prezenta spectacolul „Sophiechen und Der Riese” (marți, 23 iunie, ora 11:00) în regia lui Daniel Plier. Spectacolul redă povestea micuței Sophie, care descoperă nu numai că uriașii există cu adevărat, dar se și împrietenește cu cel mai blând dintre ei. Împreună vor avea parte de aventuri minunate și vor lupta din răsputeri împotriva lui Înghite-Hălci și Sfarmă-Pietre care amenință să distrugă specia umană. Spectacolul va fi prezentat cu supratitrare în limba română. Acest spectacol este recomandat copiilor cu vârsta peste 5 ani și va fi prezentat, de asemenea, la Sibiu, în data de joi, 12 noiembrie, de la ora 11:00.
„Greierele aproape faimos” a fost invitat în Timișoara la Festivalul De O Zi. „Greierele aproape faimos” este un spectacol muzical inspirat din fabulele scriitorului francez Jean de La Fontaine. Copiii vor fi încântaţi de marionete, personaje, intrigă, precum şi de atmosfera veselă a spectacolului. Din dorinţa sa de a deveni celebru, Greierele, personajul principal, trece prin mai multe întâmplări alături de prietenii săi. El stăruie în dorinţa de a face performanţă în muzică şi reuşeşte în final să-şi împlinească visul, prin muncă şi perseverenţă. Muzica creată de Florin Grigoraş creează o atmosferă veselă, antrenantă, publicul – atât copiii, cât şi adulţii, sunt încurajaţi să cânte împreună cu personajele spectacolului. Toţi avem de învăţat din povestea de viaţă a Greierului. Morala desprinsă din acest spectacol ne arată că prietenia, solidaritatea, răbdarea şi strădania înving întotdeauna aroganţa, viclenia şi mânia. Spectacolul va fi prezentat, de asemenea, la Sibiu, sâmbătă, 7 noiembrie, ora 18:00 și duminică, 8 noiembrie, ora 11:00.

Ultima oră

Comentariul meu