reacția celor de la cotton pub după controalele din cluburile sibiului. ce s-a găsit la fața locului!

cotton primaDrama din Colectiv a atras o adevărată avalanșă de controale din partea ISU, OPC, Jandarmerie și Poliție, în cluburile sibiene. Cel mai frecventat dintre acestea, Cotton Pub, nu a scăpat nici el de ”peria” autorităților. Patronii au stat de vorbă cu Ora de Sibiu și spun că și interesul lor este ca totul să fie în regulă. Chiar dacă ISU a anunțat că s-au dat amenzi de peste 65.000 de lei, cei de la Cotton au primit 50 de lei amendă. Controale au fost și la Oldies Pub, precum și în Twenty.

Sibiul este plin de localuri, puburi, cluburi sau cafenele care organizează frecvent petreceri la care sibienii și turiștii merg să se distreze. După ceea ce s-a întâmplat vinerea trecută în București, la club Colectiv, autoritățile locale abilitate, ISU, Poliție, OPC și Jandarmerie, au format echipe operative și au plecat în control sâmbătă seară în mai multe locații cunoscute ca fiind cele mai frecventate în privința distracției nocturne. S-au dat amenzi în valoare totală de 65.500 de lei. ” În această dată s-au efectuat un număr de 6 controale, în urma cărora s-au aplicat 5 sancțiuni contravenționale ( 4 amenzi în cuantum de 65.500 RON și 1 avertisment). Principalele nereguli constatate, la care au fost aplicate sancțiuni contravenționale, au fost lipsa autorizației de securitate la incendiu, neverificarea mijloacelor de apărare împotriva incendiilor (stingătoare), precum și exploatarea instalației electrice neconforme”, se arată într-un răspuns la o solicitare oficială din partea Ora de Sibiu.

VEZI ȘI: VIDEO – FOTO Evenimentul din Sibiu la care tragedia din Colectiv putea să se repete foarte ușor

Unii corecți, alții nu prea
Printre locațiile controlate s-a numărat și Cotton Pub, unul din cele mai frecventate localuri, mai ales la final de săptămână. Și acolo au ajuns cei din echipa de control și s-a dat chiar și o amendă: 50 de lei pentru un cablu care nu ar fi fost izolat. Patronii locației spun că ei fac tot ce e necesar pentru ca activitatea Cotton să se desfășoare așa cum trebuie și să se respecte legea. ”Sincer ne așteptam la controale. Am primit 50 de lei amendă. Ce ne deranjează e faptul că lumea a interpretat că am fi primit 50.000 de lei amendă, ceea ce nu e adevărat. Tot sincer vă spun și vă dovedim și cu acte, că noi respectăm toate regulile. Ne poate controla oricine. Avem 57 de angajați și ne preocupă ca totul să fie exact așa cum spun legile. Dacă noi nu suntem în regulă, atunci nu știu cine poate fi”, a spus pentru Ora de Sibiu, spune Nicu Ordean, unul din patronii clubului.cotton1

Amendă ca să fie dată
Cei de la Cotton Pub ne-au invitat să vizităm locația pe timp de zi și ne-au pus la dispoziție toate actele și procesele verbale făcute de autorități după controale. Oamenii au fost extrem de deschiși în discuția cu reporterul Ora de Sibiu. ”Vă dați seama că este în primul rând interesul nostru să ne desfășurăm cinstit activitatea și corect și în relația cu clienții. Nu am făcut și nu facem niciodată rabat în ceea ce privește buna desfășurare a activității în club și în privința protecției și siguranței consumatorului. Tocmai de aceea am făcut și o a doua cale de ieșire din local”, a mai spus Nicu Ordean. cotton 2Cât despre amenda de 50 de lei primită patronii nu au mai comentat-o. ”Ne-au spus că era un fir neizolat la pupitrul DJ-ului și pentru asta ne-au amendat. În rest nu s-a constatat nici o problemă”, spun aceștia.

Birocația, principalul dușman al patronilor de cluburi
Ca să îndeplinești toate condițiile impuse de lege pentru ca un club să funcționeze ”ca la carte”, patronii unor astfel de locații au de îndeplinit o serie de sarcini. Cele mai multe sunt așa cum este normal, cele din partea pompierilor. Aici însă lucrurile se mișcă cu două viteze: încet și foarte încet.
”Noi ne-am dus de trei ori până acum cu documetele solicitate de ISU. De fiecare dată ne-au dat dosarul înapoi și ne-au spus că mai trebuie să facem încă ceva. Nu contestăm că trebuie să îndeplinim toate cerințele, dar normal ar fi să ne spună din capul locului tot ce nu e în regulă. Nu să ne spună de fiecare dată că mai avem de făcut câte ceva”, mai opinează cei ce manageriază Cotton Pub.cotton3

Efectul Colectiv? Cine nu e în regulă să plătească
Patronii Cotton Pub au vorbit pe scurt și despre drama de la Colectiv și spun că nu sunt surprinși că acum toate locațiile de distracție sunt luate la ”bani mărunți” de autorități. ”Eu sunt de acord că toate cluburile și barurile care sunt în afara legii să se închidă. Dacă nu sunt conforme atunci autoritățile să le închidă. Mă așteptam la controale și sunt normale. Cred totuși că ele trebuiau făcute înainte de ceea ce s-a întâmplat în București. Cu siguranță că sunt cluburi care nu sunt ok, dar asta nu înseamnă că toate sunt așa. În niciun caz!”, a mai spus Nicu Ordean.

Ultima oră

Participă la discuție

8 Commentarii

  1. Mai bine sa dea bon fiscal..acolo se fura ca in codru…nu se dau bonuri fiscale deloc nici daca ceri…ALOoOoo ANAFULLLL unde e?! Se fac incasari de peste 1 miliard pe seara acolo si Fiscalitate 0

    1. Mai ieși si tu prin oraș si vezi !? Sunt doua ieșiri si au apărut de ceva timp si niște evacuări de fum asa ca poți fi obiectiv , dacă te duce capul !