video foto mesajele sibienilor pentru victimele și răniții din colectiv. liceeni cu ochii în lacrimi în piața mare!

mesaje sibieni victime club colectiv (9)Printre sutele de lumânări aprinse de sibieni în Piața Mare a orașului se pot disctinge și mesaje pentru victimele tragediei din Colectiv. Unele sunt simple și covârșitoare, altele sunt adevărate epistole ce te fac să lăcrimezi fără să vrei. Liceeni de la Brukenthal, Lazăr, Goga sau Economic merg zilnic să aprindă o lumânare și să se roage pentru cei răniți.

Solidaritatea sibienilor se poate vedea și mai bine după marșul avut loc luni seară pe traseul Sub Arini – Piața Mare. La câteva minute după ce mulțimea de peste 1.000 de oameni a pornit agale spre casă, în Piața Mare au mai rămas vreo 15 persoane. Printre ei câțiva adolescenți care se uitau parcă în gol către sutele de lumânări aprinse de participanții la marș. mesaje sibieni victime club colectiv (1)”Acolo e și lumânarea mea și sunt și cele ale colegilor mei de la Bruk. Am pus și un mesaj de încurajare pentru cei ce suferă la București. De sâmbătă dimineață când am aflat de tragedie, plâng de fiecare dată când îmi aduc aminte de ceea ce am văzut la televizor. mesaje sibieni victime club colectiv (2)Le-am spus colegilor că trebuie să aprindem și noi măcar o lumânare pentru acei oameni. Unii erau de vârsta noastră.. E trist și ne doare… Am pus aici și un mesaj pentru cei de acolo… Luni când am mers la liceu și am stat de vorbă cu colegii, parcă fără să simțim ne-au dat lacrimile…”, a povestit o elevă din clasa a X-a, la Brukenthal.mesaje sibieni victime club colectiv (3)La câțiva centimetri distanță de mesajul celor de la Brukenthal este și unul de dimensiuni mai mari, al celor de la Lazăr. Câțiva elevi de la Goga, aprindeau și ei câte o lumânare în Piața Mare. mesaje sibieni victime club colectiv (4)”Vrem să mergem la București în weekend, ca să aprindem o lumânare și acolo la Colectiv. Toți suntem devastați. Azi (n.r. ieri) am mers la un suc după ore și ne-am întâlnit cu prieteni din alte licee. Toți erau triști și atunci ne-a vorbit și am decis să mergem acolo.. E cumplit ce s-a întâmplat”, spune și Vlad, elev la Goga.mesaje sibieni victime club colectiv (5)
Zeci de mesaje de încurajare
Pe lângă mesajele elevilor, în Piața Mare, mai sunt și alte mesaje lăsate acolo de sibieni care au dorit să își arate sprijinul față de victimele de la Colectiv. mesaje sibieni victime club colectiv (6)”Durere la Colectiv. SOLIDARITATE”, ”18.000 de biserici, 425 de spitale. Și stăm și ne uităm la frații noștri cum mor pe trotuare”, ”RIP our brothers and sisters”, ”ard îngerii în spitale, dracii dansează în catedrale”, ”Însănătoșire pentru supraviețuitori și RESPECT pentru eroii noștri”, ”alături de voi COLECTIV în rugăciunea noastră”, sunt doar o parte din mesajele postate în Piața Mare.mesaje sibieni victime club colectiv (7)Tinerii și sibienii continuă să aprindă lumânări în Centrul Istoric al Sibiului și în zilele următoare. ”Măcar atât putem să facem și noi”, a spus luni seară un tânăr ce a venit cu soția și copilul să aprindă o lumânare în Piața Mare.mesaje sibieni victime club colectiv (10)Urmăriți mai jos un material video cu mesajele postate de sibieni în Piața Mare.
[fvplayer src=”http://youtube.com/watch?v=btbnFQ5rPzg” splash=”https://i.ytimg.com/vi/btbnFQ5rPzg/maxresdefault.jpg” caption=”Mesajele sibienilor pentru victimele din Colectiv”]

Ultima oră

Comentariul meu