”radu stanca” dă peste nas șefului isu sibiu. dovadă clară că ”faust” se joacă în condiții de maximă siguranță!

faustAfirmațiile publice făcute luni de șeful ISU Sibiu, Cosmin Balcu, cum că spectacolul ”Faust”, pus în scenă de Teatrul Radu Stanca, nu are autorizație de la pompieri, au fost desființate marți, cu argumente, de către cei organizează evenimentul.

Referitor la afirmațiile făcute în presă despre spectacolul „Faust” și locația în care el se desfășoară, cei de la TNSR menționează că spațiul aparține SC Construcții SA, cu care au un contract de închiriere și exploatare pe o perioadă mai lungă de timp.
”Pentru securitatea deplină a desfășurării reprezentațiilor, SC Construcții SA și Teatrul Național „Radu Stanca” au realizat următoarele măsuri: spațiul de joc este prevăzut cu șapte căi de evacuare directă în exterior, amenajate cu nouă hidranți interiori, doi hidranți exteriori, patru ventilatoare de mare capacitate pentru exhaustarea fumului, 14 extinctoare de mână și un extinctor mare P 50. De asemenea, sunt amenajate spații exterioare de evacuare a persoanelor și spații rezervate pentru accesul autovehiculelor de intervenție. Toate materialele folosite pentru amenajarea spațiului și pentru spectacol (decor și fundaluri) sunt din materiale ignifugate, care nu permit arderea”, afirmă Florin Ținucu, director tehnic la Teatrul Național Radu Stanca Sibiu.

VEZI ȘI: Șeful ISU spune că spatiul unde se joaca Faust si Primaria NU au autorizatii de functionare!

Aplicație ISU în locația evenimentului
Mai mult organizatorii FAUST mai spun că s-a făcut chiar și o aplicație comună ISU – TNSR, pentru a simula o intervenție în caz de incendiu, în locația în care se joacă piesa de teatru. ”Înaintea desfășurării Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, în data de 19.05.2015, a avut loc o aplicație complexă în care au participat angajații Teatrului Național „Radu Stanca”, echipaje de pompieri ale ISU, reprezentantul Serviciului Integrat ISU din cadrul Primăriei Sibiu și tot personalul aferent deservirii spațiului de spectacol: spectatori, actori, tehnicieni și angajații SC Construcții SA.
În plus, pentru desfășurarea în siguranță a spectacolelor, s-au luat următoarele măsuri preventive: la fiecare reprezentație, ISU a asigurat echipaje de pompieri cu autospeciale și mijloace de stingere specifice, măsuri similare luându-se în toate locațiile unde s-au desfășurat evenimentele Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, atât indoor cât și outdoor, după necesități”, mai spun reprezentanții Teatrului Radu Stanca din Sibiu.

Ultima oră

Comentariul meu