protest spontan la finanțe în sibiu. mai mulți angajați au ieșit în fața instituției!

finante sibiu

Aproximativ 40 de angajați ai Administrației Finanțelor Publice Sibiu, au ieșit în fața instituției pe Calea Drumbrăvii, în cadrul unui protest spontan avut loc marți dimineață. Angajații s-au solidarizat cu colegii din alte orașe din țară, legat de faptul că Guvernul ar face discriminare în privința majorărilor salariale.

„Datorită modului defectuos în care este gestionată politica salarială din România, creând discriminări între categorii sociale și chiar între angajații din cadrul administrației publice(vezi creșterile salariale acordate în învățământ și sănătate precum și angajaților din cadrul structurilor centrale ale Ministerului Finanțelor Publice și ANAF), salariații din domeniul fiscului, din primării și din alte instituții din administrația publică centrala și locală au declanșat acțiuni spontane la nivel național, solicitând în mod expres acordarea de creșteri salariale.
Liderii organizațiilor SED LEX vor susține acțiunile de protest ale colegilor noștri, fără a putea preciza durata acestora, ținând cont de faptul că Alianța Națională a Sindicatelor Bugetarilor SED LEX nu a organizat acțiunile, ele fiind declanșate în mod spontan.
Protestatarii solicită acordarea de creșteri salariale tuturor salariaților din administrația publică unde media salarizării este de aproximativ 1350 lei net”, se arată într-un comunicat SED LEX.
La Sibiu au protestat aproximativ 40 de persoane, dar activitatea Diecției Finanțelor Publice nu a fost afectată, toate ghișeele fiind deschise.

Ultima oră

Comentariul meu