amendă pentru primăria sibiu. pompierii au sancționat neregulile găsite și lipsa autorizației de securitate

piata mare sibiu centru primariaAdministratia locala sibiana a fost amendata miercuri de ISU Sibiu, pentru ca nu are autorizatie de securitate in caz de incendiu. Municipalitatea confirma ca nu a reusit sa ia masurile cerute de pompieri.

După efectuarea unor lucrări de recompartimentare și reamenajare care s-au încheiat în anul 2012, instituția a început demersurile pentru realizarea documentației tehnice, a proiectării instalațiilor și actualizării proiectelor tehnice în vederea obținerii autorizației pentru securitate la incendiu. În urma acestor studii a rezultat un raport de expertiză tehnică, predat Primăriei Sibiu în data de 21.10.2015, prin care se indică o serie de măsuri pe care instituția trebuie să le ia pentru a primi această autorizație PSI. Primăria Sibiu spune ca va contracta aceste lucrări în următoarea perioadă, dar ISU nu a tinut cont de acest raspuns si a dat amenda administratiei locale.
“Pentru lipsa acestei autorizații pentru securitate la incendiu, ISU Sibiu a aplicat instituției o amendă contravențională astăzi, 3 noiembrie 2015”, spune Mirela Gligore, de la Biroul de Presa al primariei Sibiu.
Aceasta mai spune că sediul Primăriei Sibiu este dotat cu hidranți, mijloace de detecție ale fumului și sisteme de semnalizare. Ieșirile de incendiu sunt corespunzător semnalizate și este întocmit și aprobat Planul de Evacuare. “Personalul este instruit trimestrial sau semestrial în domeniul situațiilor de urgență conform programului aprobat de ISU. Clădirea Primăriei Sibiu are cinci ieșiri și a fost dotată și cu o scară de evacuare interioară, spre curte”, a mai adaugat Sefa de la Serviciul Presă și Comunicare, din Primăria Municipiului Sibiu.

Ultima oră

Comentariul meu