sute de poliţişti au verificat şoferii din traficul sibian. ce au găsit

politia-rutiera-giurgiu-in-control-pe-dn-6

În perioada 30 octombrie – 1 noiembrie, sub coordonarea Inspectoratului General al Poliţiei Române, poliţiştii sibieni au desfăşurat ample acţiuni pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică. În urma acţiunilor desfăşurate, poliţiştii au aplicat 532 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 92.889 de lei, au constatat 9 infracţiuni şi au ridicat în vederea suspendării 22 de permise de conducere şi 13 certificate de înmatriculare.

Din analiza de risc rutier efectuată la nivelul Serviciului Rutier Sibiu rezultă că unele dintre principalele cauze generatoare de accidente sunt reprezentate de viteza excesivă şi cea neadaptată la condiţiile de trafic, nerespectarea normelor instituite în zona trecerilor la nivel cu calea ferată, iar în mediul rural, specific acestei perioade, sunt abaterile comise de către conducătorii de vehicule cu tracţiune animală, respectiv conducerea autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice.
În vederea prevenirii accidentelor rutiere şi creşterii gradului de siguranţă pe drumurile publice, în perioada de referinţă poliţiştii sibieni au desfăşurat acţiuni în sistem integrat, poliţiştii rutieri fiind sprijiniţi în activităţi de poliţiştii de la ordine publică şi Biroul Judeţean de Poliţie Transporturi Sibiu.
Acţiunile au avut ca scop reducerea riscului rutier prin combaterea cauzelor generatoare de accidente de circulaţie rutieră, cu accent pe nerespectarea regimului legal de viteză şi a normelor instituite în zona trecerilor la nivel cu calea ferată.
La nivelul judeţului Sibiu, peste 350 de poliţişti au fost angrenaţi în acţiuni, din care 257 de la ordine publică, 76 de la poliţia rutieră şi 18 poliţişti de la transporturi.
În cadrul activităţilor, poliţiştii au constatat 9 infracţiuni şi au aplicat 532 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 92.889 de lei, din care 446 la regimul circulaţiei pe drumurile publice. Astfel, 163 de conducători auto au fost sancţionaţi pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 9 pentru consum de băuturi alcoolice iar 24 de sancţiuni au fost aplicate conducătorilor de atelaje cu tracţiune animală. Poliţiştii au ridicat în vederea suspendării 13 certificate de înmatriculare.
Totodată, poliţiştii au ridicat în vederea suspendării 22 de permise de conducere, din care 9 pentru conducerea unui autoturism în stare de ebrietate, 5 pentru depăşirea regimului legal de viteză cu peste 50 km/h iar 7 permise au fost ridicate pentru alte abateri în trafic.

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. Strada Semaforului,cu trafic f. intens la toate orele,cu cele mai multe treceri de pietoni,este lipsita de…semafoare.Semafoarele ar fluidiza traficul,ar discipliniza atit populatia cit si soferii,s-ar reduce la jumatate noxele ,ar creste securitatea etc.etc. Nu ar fi rau deloc,daca organele competente,ar studia aceasta sesizare. Multumesc!