să învățăm din nou să fim oameni, nu ”postaci”...

postaciDrama din clubul Colectiv ne-a readus aminte tuturor un lucru pe care mai tot românul l-a uitat. Am uitat că suntem oameni și mai important am uitat să fim oameni. Ne-am transformat într-un soi de ”postaci…

În loc să fim ”postaci” de Facebook și cei mai buni sfătuirori, bloggeri, oratori, editorialiști, comentatori sau analiștii cei mai tari, în loc să fim ”medicii” cei mai pricepuți sau jurnaliști ”de birou” cei mai experți, mai bine am putea să facem ceva mult mai util. Decât să ne dăm cu părerea ca niște ”adevărați” deținători ai adevărului suprem, mai bine facem o donație pentru cei care acum suferă sau aprindem o lumânare atunci când trecem pe lângă o biserică. Așa cel puțin facem ceva cu adevărat util.
Cu amărăciune am constatat zilele acestea că nu am auzit aproape deloc pe cineva, fie că vorbesc de cunoscuți, amici, prieteni, persoane publice sau ”prietenii virtuali”, să spună că a făcut ceva ca să ajute din ”puținul” pe care îl are, pe acei ce suferă acum cumplit… Sincer să fiu, cred că îi pot număra pe degetele de la o mână…
Așa că le spun tuturor un lucru simplu și firesc. Faceți ceva CONCRET în afară să fiți ”postaci” și ”scriitori” mai ceva decât criticii de film de peste Ocean. Asta ar putea să dovedească faptul că suntem și sunteți oameni. Altfel la ”datul din gură” și la tastatul pe telefoane, tablete sau laptopuri nu ne întrece nimeni..
Nu e o refulare ci o simplă constatare făcută zilele acestea. Printre oameni trebuie să fim oameni. Iar în ultimele zile am realizat că nu prea mai există ”oameni” sau cel puțin eu nu i-am prea întâlnit.
Așa că nu mai fiți ”postaci”. Fiți oameni. Așa e normal să fim cu toții…
P.S. Dacă nu ști unde se fac donațiile ca să arăți că îți pasă cu adevărat, am postat mai jos conturile în care poți să faci acest lucru. Sunt conturile deschise la Crucea Roșie.
•    RO22BRDE410SV18508914100 EUR
•    RO37BRDE410SV81385954100 USD
•    RO36BRDE410SV29647144100 LEI
Pentru cei care vor să facă donații din străinătate, CODUL SWIFT este: BRDEROBU.

Ultima oră

Comentariul meu