verificari politie

În acest final de săptămână, peste 45 de poliţişti sibieni au desfăşurat ample acţiuni pentru creşterea gradului de siguranţă în mediul rural. În cadrul activităţilor, poliţiştii au constatat 2 infracţiuni şi au aplicat 28 de sancţiuni contravenţionale. 47 de poliţişti sibieni au fost angrenaţi în acţiuni, din care 6 de la rutieră, 10 de la Serviciul Ordine Publică, 8 de la investigaţii criminale, 15 din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, 4 specialişti în arme, explozivi şi substanţe periculoase şi 4 poliţişti din cadrul Secţiei 1 Poliţie Rurală Şelimbăr.

Pe linia investigării criminalităţii economice au fost efectuat controale pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale, verificarea legalităţii activităţilor comerciale, fiind verificaţi 12 agenţi economici şi 3 persoane fizice. În urma acestor controale, poliţiştii au aplicat 9 sancţiuni contravenţionale în valoare de 29.500 de lei şi au confiscat bunuri în valoare de 545 de lei, reprezentând produse alimentare (pâine, fructe, mezeluri, toate expirate sau alterate).

poliţiştii, din nou acţiuni în mediul rural. cine a încălcat legea a plătit!

Sancţiunile au fost aplicate ca urmare a constatării unor nereguli referitoare la evidenţa contabilă, nerecepţionarea în contabilitate a produselor şi mărfurilor, mărfuri expirate cu risc pentru sănătatea cetăţenilor, lipsa certificatelor sanitar-veterinare, neemiterea de bonuri fiscale la casele de marcat existente în unitate şi crearea de plusuri în gestiune.

Având în vedere aceste abateri grave, poliţiştii recomandă tuturor cetăţenilor verificarea produselor sau mărfurilor perisabile achiziţionate, le recomandăm să verifice existenţa etichetării produselor, locul de păstrare să corespunda condiţiilor sanitar-veterinare, termenele de expirare/valabilitate ale produselor să fie conforme consumului şi să nu prezinte modificări sau alte înscrisuri, produsele să nu prezinte alterări sau să fie stricate şi, nu în ultimul rând, preţul de vânzare, care în unele cazuri poate să fie mult mai mic decât produsul aflat în termenele de valabilitate. Totodată, în situaţia în care constată nereguli, le recomandăm să solicite registrele de reclamaţii, care trebuie să fie la loc vizibil şi să completeze problemele identificate, să anunţe organele cu drept de control şi verificare (OPC, DSV, DSP, Poliţie) despre neregulile constatate cu privire la comercializarea unor alimente neconforme cu legislaţia în vigoare şi care pot pune în pericol sănătatea populaţiei.

Pe linie de poliţie rutieră, polițiștii au aplicat 12 sancţiuni contravenţionale prevăzute de O.U.G. nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, unui conducător auto fiindu-i aplicată şi măsura complementară de suspendate a exercitării dreptului de a conduce pe drumurile publice pentru 90 de zile pentru depăşirea limitei legale de viteză cu peste 50 km/h, iar un certificat de înmatriculare a fost suspendat întrucât inspecţia tehnică periodică a maşinii era expirată.

Pe linie de investigaţii criminale au fost verificate 10 de stâne şi aplicate 4 sancţiuni contravenţionale în valoare de 2.000 de lei pentru deţinerea la stână de mai mult de 2 câini (art. 23 lit. k din Legea 407/2006, legea vânătorii şi protecţiei fondului cinegetic). Această activitate a avut ca scop identificarea proprietarilor de stâne care deţin mai mulţi câini în scopul prevenirii unor incidente pe fondul forestier. Totodată, poliţiştii au constatat două infracţiuni la Legea nr. 50/2003 pentru intervenţii neautorizate la imobile situate în zona protejată.

Pe linie de ordine publică au fost efectuate 20 de controale în urma cărora au fost aplicate 3 sancţiuni contravenţionale în valoare de 2.600 de lei şi confiscată cantitatea de 2 mc de cherestea în valoare de 1.200 de lei.

Ultima oră

Comentariul meu

Publică