justificarea primăriei despre respingerea acordării autorizației de construcție pentru spitalul de 25 de milioane de euro
FOTO arhivă

spital sibiu maternitateMunicipalitatea sibiană a explicat într-o informare trimisă redacției noastre, de ce proiectul de construire a Unității de primiri urgențe și Centrul integrat de tratare a urgențelor majore pe strada Izvorului, nu a primit deocamdată aviz favorabil.

Reprezentanții primăriei Sibiu spun că documentația depusă de beneficiar pentru construcția Unității de primiri urgențe și Centrul integrat de tratare a urgențelor majore pe strada Izvorului nu respectă înălțimea maximă admisă de Planul Urbanistic General al Sibiului. PUG-ul prevede pentru această zonă o înălțime maximă la cornișă de 15 m și o înălțime maximă la coama acoperișului de 19 m, această prevedere fiind adusă la cunoștința beneficiarului prin avizul Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului şi Urbanism emis în 14 septembrie 2015.
”Din documentația depusă de beneficiar rezultă însă o înălțime a aticului de 26 m, o înățime a heliportului de 28 m și a liftului de 31 m. Prin urmare, Primăria Sibiu propune beneficiarului întocmirea unei documentații PUZCP prin care se poate obține o derogare de la prevederile PUG-ului privind regimul de înălțime a construcției”, spune Mirela Gligore, purtător de cuvânt la Primăria Sibiu.
Reprezentanta municipalității locale a ținut să precizeze și faptul că orice autorizație de construcție emisă fără respectarea prevederilor PUG este nulă.
Reamintim că joi, managerul Spitalului Județean Sibiu, a declarat pentru Ora de Sibiu, faptul că proiectul care are o valoare de peste 25 de milioane de euro, a fost blocat de municipalitate, din cauza unei proceduri birocratice. Mai mult Spinean a declarat că proiectul va fi întârziat în acest fel pentru aproape doi ani.
VEZI AICI REACȚIA CELOR DE LA SPITALUL JUDEȚEAN VIZAVI DE ACEST PROIECT

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. Dar maternitatea de la polisano cum de a primit aviz favorabil cu o inaltime mai mare de 15 m la cornisa?? invidii prostesti…pacat ca doar cetatenii au de pierdut