video – proiectul super spitalului de 25 de milioane de euro cu heliport s-a spulberat. primăria sibiu l-a blocat!

spital sibiuMult doritul proiect al Consiliului Județean, de transformare a actualului Spital Județean Sibiu, în unul super performant, cu o unitate de primiri urgență care să fie dotată inclusiv cu un heliport, are șanse mici să se mai facă în viitorul apropiat. Primăria Sibiu a spus ”PAS” eliberării unei autorizații de construcție, proiectul fiind retras de pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local, în ultima clipă.

Totul pare să fie la prima vedere o scăpare din partea administrației locale. Municipalitatea ar fi cerut în primă fază realizarea unui PUZ (plan de urbanism zonal), de către Consiliul Județean Sibiu, pentru acest proiect de modernizare al spitalului, un proiect estimat la peste 25 de milioane de euro. Numai că arhitecta șefă a primăriei, Ioana Urdea, a trimis un document către Consiliul Județean că se dorește un Plan Urbanistic de Detaliu (PUD), în loc de un PUZ.
Primăria a dat inițial în luna aprilie aviz favorabil proiectului, dar acum, în octombrie, acesta a fost blocat și asta chiar înainte de a se elibera o autorizație de construcție.
”Din păcate în acest moment proiectul este blocat în evoluție. Chiar dacă noi și Consiliul Județean am încercat să ne facem toate temele și să obținem autorizațiile și avizele solicitate, se pare că după ședința comisiei de urbanism a primăriei Sibiu, a apărut o problemă sesizată de o persoană responsabilă în cadrul Consiliului Local. În momentul în care noi stăm acum de vorbă, proiectul, în faza în care este el, este blocat”, a explicat joi după ședința de Consiliu Județean, Vasile Spinean, managerul Spitalului Județean Sibiu.

Arhitecta șefă a pus barieră. Proiect întârziat cu doi ani!
Spinean spune că în primul rând pierderea  este cea a serviciilor pe care le putea oferi cetățeanului sibian acest viitor spital și că cei care se ocupă de acest proiect, au respectat exact cererile primăriei. Arhitectul șef al primăriei, Ioana Urdea, a schimbat însă regulile jocului, chiar înainte ca proiectul să ajungă pe masa cosilierilor locali, la ședința din această lună . ”Ar trebui să începem să elaborăm un PUZ raportat la faptul că prin certificatul de urbanism, la momentul emiterii lui, a fost solicitat un PUD. (..) Hiba a fost că la momentul când trebuia introdusă în ședința de Consiliu Local aprobarea proiectului, respectiv emiterea autorizației, arhitectul șef al Sibiului, a constatat că ar fi trebuit să ne solicite prin certificatul de urbanism un PUZ. Ori prin certificatul de urbanism s-a solicitat un PUD. Lucru care de altfel s-a și întâmplat și se pare că este ceea ce nu trebuia”, a mai explicat Spinean.
Spinean spune că proiectul are mult de suferit după ceea ce s-a întâmplat acum. ”Dacă ar fi să dăm credit arhitecților, proiectul este întârziat pentru o perioadă de un și jumătate, poate chiar doi”, a mai spus acesta.
[fvplayer src=”http://youtube.com/watch?v=kVqGOGlr_Qs” splash=”https://i.ytimg.com/vi/kVqGOGlr_Qs/maxresdefault.jpg” caption=”Medicul Spinean despre proiectul Urgentei Sibiu”]

Ultima oră

Comentariul meu