VIDEO - FOTO Lonely Planet spune că Transilvania e regiunea numărul 1 de vizitat în 2016. Păltinișul și Sibiul la loc de cinste! (IMAGINI SUPERBE)

Clipboard02Cel mai apreciat ghid de călătorii din lume, și-a lansat ediția cu recomandările pentru anul viitor. Lonely Planet pune Transilvania pe primul loc în topul regiunilor la nivel mondial, pe care turiștii trebuie să le vadă. Sibiul și Păltinișul sunt menționate acolo.

Transilvania este prima în topul regiunilor, Botswana conduce în lista de ţări, iar portul Kotor din Muntenegru este fruntaş în topul oraşelor.
Editorii apreciază că Botswana oferă cea mai autentică experienţă africană, oraşul Kotor este deja apreciat de companiile care organizează croaziere drept unul dintre cele mai frumoase porturi ale lumii, iar Transilvania nu este doar un tărâm al vampirilor, spun americanii. Regiunea Transilvaniei este apreciată pentru castelele sale, satele săseşti şi bisericile fortificate, iar Carpaţii sunt promovaţi pentru oportunităţile de explorare speologică, pentru drumeţii şi sporturi de iarnă. Clipboard01
Sibiul lăudat ca oraș, Păltinișul recomandat pentru schi
Sunt menţionate şi cafenelele cu parfum medieval din Braşov, Sighişoara şi Sibiu, iar Lonely Planet recomandă Cluj-Napoca pentru viaţa de noapte.Clipboard03
Specialiştii au apreciat peisajele, staţiunile de ski şi numărul din ce în ce mai mare de locuri dedicate culturii şi artei. Lonely Planet a menţionat muzeele, galeriile de artă şi cluburile din Cluj-Napoca, dar şi pârtiile de ski Poiana Braşov şi Păltiniş.
Nu au fost trecute cu vederea nici satele transilvane şi bisericile fortificate săseşti. Transilvania a fost pusă înaintea unor destinaţii mult mai cunoscute precum Hawaii şi Bavaria.Clipboard04Transilvania, zona cu care toți românii se mândresc, este situată pe primul loc în clasamentul celor mai spectaculoase regiuni din lume. Castelul Bran este cel mai cunoscut obiectiv turistic, legenda lui Dracula atrăgând numeroși turiști de pe întreg mapamondul în fiecare an.Clipboard05Totuși, Lonely Planet punctează faptul că Transilvania trebuie vizitată și pentru aerul medieval „care le creează turiștilor sentimentul că s-au întors în timp ”, pentru priveliștile care îți taie respirația și culmile spectaculoase.

În Top 10 regiuni, Transilvania este urmată, în ordine, de vestul Islandei, valea Vinales din Cuba, podgoriile din Friuli (Italia), insula Waiheke din Noua-Zeelandă, regiunea Auvergne din Franța, Hawaii (Statele Unite), Bavaria (Germania), Costa Verde (Brazilia) și insula Sfânta Elena din Atlanticul de Sud.
[fvplayer src=”http://youtube.com/watch?v=8xAhTojgNmE” splash=”https://i.ytimg.com/vi/8xAhTojgNmE/maxresdefault.jpg” caption=”The best places in the world to travel in 2016 | Lonely Planet”]

Ultima oră

Comentariul meu