video foto – incendiu pe semănătoarelor. un grajd și 10 tone de fânețe s-au făcut scrum!

incendiu in turnisor (4)Incendiu violent într-o gospodărie din municipiul Sibiu. Numai puțin de șase echipaje de pompieri s-au luptat cu flăcările care au mistuit un grajd de animale și un fânar aflat deasupra acestuia. Pentru că în el erau aproximativ 10 tone de nutreț, pompierii au muncit din greu ca să stingă focul.

Incendiul a izbucnit la ceas de seară, în jurul orei 19.30, în curtea unei gospodării a unei locuințe în cartierul sibian Turnișor. Șura și grajdul de sub aceasta s-au făcut scrum în numai câteva minute. Proprietarul acesteia spune că a fost înăuntru cu nici 20 de minute înainte ca acestea să ia foc. Un vecin l-a anunțat că grajdul a fost cuprins de flăcări și a fugit repede ca să salveze animalele din interiorul acesteia.
”M-a sunat vecinul și mi-a spus că e flacără la șură. (..) Am fost cu un sfert de oră înainte în grajd și am adăpat animalele. (..) Când am ieșit afară erau flăcări mari. Fânul a ars tot. Am salvat animalele”, a spus proprietarul grajdului și șurei care au luat foc.incendiu in turnisor (2)

Animale salvate în ultima clipă
Caii și celelalte animale aflate în grajd au fost salvate de un om aflat la lucru în casa în curtea căreia a izbucnit incendiul. incendiu in turnisor (1)Bărbatul și-a riscat viața și a scos de sub șură cei doi cai, scroafa cu purcei și le-a dat drumul și la cele câteva păsări închise acolo. incendiu in turnisor (3)”Noi zugrăveam înăuntrul casei. A venit cineva și ne-a zis să ieșim afară că arde șura. Când am ieșit am fugit pentru că erau flăcările mari. Am dat drumul la cai. I-am scos în afara curții. Am salvat animalele de acolo. Era și o scroafă cu șapte purcei. Le-am salvat și pe ele. (..) Le-am dus la o vecină”, a declarat Grozea Ion, cel care a salvat animalele din grajd.
incendiu in turnisor (5)
Totul s-a făcut scrum
Pompierii au deplasat la locul incendiului șase mașini, din care trei autospeciale de stingere a incendiului. incendiu in turnisor (8)Până la urmă cau reușit să limiteze proporțiile acestuia, dar șura și cele aproximativ 10 tone de nutreț, au ars în totalitate.incendiu in turnisor (6)
”Detașamentul de pompieri Sibiu a intervenit cu trei autospeciale pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o șură din lemn. (..) Incendiul a fost lichidat. (..) Am reușit salvarea a doi porci și a mai multor păsări de curte. Am reușit să lichidăm incendiul înainte ca el să se propage și în vecinătate. (..) Se fac cercetări pentru stabilirea cauzelor care au dus la producerea acestui incendiu”, a spus Văcăroiu Florin, maior la ISU Sibiu.incendiu in turnisor (7)
Cauza cea mai probabilă pentru producerea acestui incendiu este un scurt circuit la rețeaua electrică a șurei, rețea care este veche de peste 50 de ani.
[fvplayer src=”http://youtube.com/watch?v=DHcGxLlYlJ8″ splash=”https://i.ytimg.com/vi/DHcGxLlYlJ8/maxresdefault.jpg” caption=”Incendiu in Turnisor Sibiu”]

Ultima oră

Participă la discuție

2 Commentarii

  1. Incendiul a izbucnit in jurul orei 18.30 si nu 19.30,masinile de pompieri au venit aproape goalie,fara APA.