scandalul airfield continuă - firma în incapacitate de plată, datorii de aproape 300.000 de euro și procese pe bandă rulantă

airfieldFirma care a organizat Airfield Festival a intrat oficial în incapacitate de plată. Administratorul spune că șansele ca datoriile de peste 270.000 de euro să fie achitate în viitorul apropiat, sunt mici. Festivalul se va ține și în 2016, dar o să fie susținut de un alt investitor. Între timp cei care au de recuperat bani, au dat firma în judecată.

Telenovela Airfield Festival continuă. Firma care a organizat evenimentul din vară nu a plătit datoriile pe care le are, iar cei ce au de recuperat bani, și-au pierdut de multă vreme răbdarea. Administratorul firmei Airfield Events, a explicat pentru Ora de Sibiu, în ce stadiu se află lucrurile la momentul actual. Rămas aproape singur, ca un soldat pe câmpul de execuție, acesta a mărturisit că datoriile de peste 270.000 de euro, nu au fost achitate și nici nu știe când se va întâmpla acest lucru. ”Oficial Airfield Events este în incapacitate de plată. Nu am găsit soluții prin care să stingem datoriile pe care le avem. Acestea se cifrează la aproximativ 270.000 de euro”, a spus Alex Popescu.

VEZI ȘI: UNTOLD-ul a ucis Airfield Festival – Pierderi de 600.000 de euro și amenințați cu procese în instanță!

Negocieri pentru reducerea datoriilor
În încercarea de a mai reduce din povara datoriilor, reprezentanții Airfield Events i-au chemat la discuții pe cei cărora le datorează bani. ”Am purtat discuții și am vrut să vedem dacă mai putem reduce valoarea datoriilor ca să încercăm să le achităm în viitor. Le-am explicat oamenilor că nu e rea voință, dar pur și simplu nu putem să achităm o datorie așa de mare. Parte din ei ne-au înțeles, alții nu. Deocamdată nu am achitat nimic din restanțele financiare”, a mai spus administratorul firmei ce a organizat ediția a II-a a Airfield Festival.

Procese în instanță
Dacă din partea firmelor cu care au colaborat, cei de la Airfield au mai găsit înțelegere, în schimb angajații și foștii angajați au recurs la soluții mai dure pentru a recupera banii. ”Cu firmele la care avem cele mai mari datorii am discutat și am găsit înțelegere deocamdată. În schimb cei care trebuiau să ne fie alături mai ales acum la greu, respectiv angajații, nu au înțeles situația și câțiva ne-au dat în judecată”, a mai declarat Alex Popescu.airfield2Festivalul continuă cu un alt investitor și o altă firmă
Surprinzător sau nu, Airfield Festival, în ciuda faptului că e îngropat în datorii acumulate în 2015, va continua și în 2016. Ideea festivalului a fost preluată de un alt investitor care deocamdată e ”secret”. Acesta nu este însă dispus să preia și datoriile acumulate de Airfield Events. ”Singura soluție e să continuăm. Un investitor din România vrea să se implice pentru ediția de anul viitor. Nu vrea însă să preia și datoriile. Noi am anunțat și perioada în care se va ține a III-a ediție. Va ține tot patru zile. Rămânem pe aceeiași nișă și vom aduce nume mai cunoscute și mai populare petru public. Locația o să fie tot pe aerodromul Măgura”, spune Alex Popescu. Cât despre colaboratorii pentru anul viitor, acesta spune că ”se vor face plăți în avans”.airfield3
Cine sunt cei care dețin Airfield Events
Airfield Events  este o firma în care apar patru asociați și care conform datelor obținute de la Registrul Comerțului sunt: Alexandru Popescu (30%), Carl Cleirbaut (30%) (cetățean belgian), Geoffroy Devleminck (30%) și Mihai Andreicuț (10%).
Surse de încredere au explicat pentru Ora de Sibiu faptul că cei doi investitori belgieni detin afaceri prospere in Cisnadie.  Geoffroy este proprietarul fabricii Technomil, iar o parte din terenurile pe care s-a desfasurat evenimentul sunt deținute de acesta. Carl Cleibaut urmeaza sa inceapa productia la o patiserie dezvoltata in Cisnadie, cu finantare europeană.

Ultima oră

Comentariul meu