A ieșit soarele pe strada celor de la CSU. Sibiul, victorie de aur la Pitești!

calotaCSU Sibiu a reușit să obțină miercuri seară o victorie extrem de importantă în deplasarea de la Pitești. Sibienii au învins cu 76-80 (18-22, 22-16, 19-20,17-22), la capătul unei partide extrem de disputate și cu un final în care Fleșeriu s-a văzut nevoit să joace cu Cioacătă pe teren, căpitanul Calotă fiind eliminat pentru cinci greșeli personale.

Sibiul se întoarce victorios de la Pitești. Gruparea galben – albastră a reușit prima victorie importantă din acest sezon. După trei meciuri consecutive în care au pierdut, sibienii s-au impus pe terenul unei grupări cu care se va duela cel mai probabil pentru un loc în play-off.
Conform 24secunde.ro, cele două echipe s-au succedat la conducere de 14 ori și niciuna dintre protagoniste nu a reușit să se desprindă la mai multe posesii pe tabela de marcaj în niciun moment al jocului. CSU a câștigat primul sfert cu 18-22, dar până la pauza mare piteștenii au întors scorul și au intrat în avantaj la vestiare, scor 40-38.
CSU a revenit în avantaj după următoarele 10 minute și a condus înaintea ultimului sfert cu 59-58.
Sibiul a fost în avantaj pe tabelă până în minutul 36, atunci când Adrian Tudor a egalat cu o aruncare de trei puncte. Piteștiul era în avantaj în minutul 37. CSU a gestionat mai bine finalul de meci, grație lui Harrison și în ciuda faptului că Popa Calotă a fost eliminat pentru cinci greșeli personale, iar Sibiul a jucat cu Cioacătă minutele rămase de disputat.
Chiar și așa Calotă a reușit să înscrie 14 puncte, și să acumuleze în acest meci 8 recuperări și 5 pase decisive. Cei mai buni marcatori pentru CSU au fost Boris Lalovic, Lawrence Gilbert și Will Paul cu câte 12 puncte.

Fleșeriu: Ne-a fost greu!
„A fost o partida extrem de dificilă,   așa cum ne și așteptam. Băieții noștri au depus un efort extrem de mare, în special în apărare, și, de data aceasta, s-a vazut. A fost al treilea meci în care am fost așa aproape de adversar și,  spuneam înaintea meciului, ca ar fi fost timpul sa începem sa castigam. Piteștiul  are o echipa foarte buna și sunt convins  ca va urca în curând mai sus, pe locurile 7-8 sau, cine știe, chiar in primele 6. Diferenta, în aceasta seara, s-a făcut la determinarea în aparare si la disciplina de joc, dar repet, Piteștiul are o echipa senzațională, cu foarte  multe „guri de foc” și ne-a fost foarte greu”.

CSU: 
Calota 14p,  Lalovic 12p, Paul 12p, Gilbert 12p, Mijajlovic 10p,  Hardy 9p,Harrison 8p, Cioacata 3p.

CSU joacă etapa viitoare acasă, sâmbătă cu Energia Tg. Jiu, de la ora 17.30, la Sala Transilvania.
Sursa foto: csusibiu.ro

Ultima oră

Comentariul meu