franc-elvetian.3aim8cxpvhCreditele în franci elveţieni aproape că au ruinat mii de români. Nici sibienii nu fac excepţie. Atunci când au făcut împrumutul au crezut că viaţa lor se va schimba. S-a schimbat, însă nu în bine. Ratele au crescut de câteva ori, devenind de nesuportat.

Băncile care i-au împrumutat şi care i-au „ademenit”, acum nu îi mai consiliază în niciun fel. Ajunşi la capătul puterilor, sibienii îşi strigă nemulţumirile pe unde pot, în încercarea de a se face auziţi. Scriu scrisori deschise sau postează filmuleţe pe Internet pentru a-şi prezenta viaţa post împrumut CHF.

video - sibienii cu credite în franci elveţieni au ajuns la capătul puterilor. poveşti de necrezut!

Este cazul unui bărbat din Cisnădie, care contracarează spusele directorului Băncii care l-a împrumutat. Îl „bate” cu propriile cuvinte.
„1. Pe 27.09.2010, Ziarul Financiar vă cita: „Este mult mai bine ca neînţelegerile să fie rezolvate prin parteneriat decât pe cale juridică. Dacă aceşti clienţi care merg în instanţă şi fac publicitate negativă vor avea în viitor nevoie de restructurări ale creditelor, este puţin probabil ca acea bancă cu care au intrat în conflict deschis să îi mai ajute”.
Îmi pun întrebarea dacă dvs. credeți ceea ce spuneți. Eu sunt unul dintre clienții BANCPOST care, de la începutul acestui an, de când a avut loc explozia cursului francului elvețian, am încercat să rezolv problema exact așa cum sugerați dvs: prin parteneriat. Astfel, am fost parte a demersului de negociere de grup. Vă remintesc că Asociația Utilizatorilor Români de Servicii Financiare (AURSF) și Grupul Clientilor cu Credite în CHF (GCCC) au lansat în mod oficial, la București, pe data de 18.03.2015, parteneriatul care viza inițierea negocierilor de grup între clienți și băncile care au acordat cele mai multe credite în CHF – inclusiv BANCPOST. Vă întreb și cer un răspuns public: cum a tratat BANCPOST această mână întinsă de clienți? Noi, cei care am parcurs acest demers, cunoaștem foarte bine – și pe propriul buzunar – poziția BANCPOST. Se numește IPOCRIZIE, dle Bogza!
Publicitatea negativă v-o faceți singuri – tratându-vă clienții în felul în care o faceți. Multitudinea de mesaje negative din partea clienților la adresa BANCPOST, care au apărut în ultima perioadă în media, este și rezultatul managementului dvs., domnule!
Când eu, personal, confruntându-mă cu dificultăți financiare, am cerut „ajutorul” BANPCOST, am primit din partea BANCPOST o restructurare care s-a dovedit a fi o capcană: timp de un an de zile am plătit o rată mai mică, după care ați considerat că un client ale cărui venituri s-au redus, are capacitatea să plătească mai mult – astfel, mi-ați mărit marja de la ZERO (cât era în contractul inițial), la 8%. Acesta este managementul BANCPOST și „ajutorul” oferit clienților. În acest context dvs. vă permiteți să vă amenințați clienții? Domnule Bogza, avem precedentul VOLKSBANK! N-ați învățat nimic din el? Ați semănat vânt – veți culege, cu siguranță, furtună!”, scrie sibianul. Scrisoarea integrală o puteţi citi pe www.contrabanci.com.

Situaţia e şi mai grea pentru familiile cu copii. Ratele mari, dobânzi plătite în ani…ei nu mai trăiesc, ci supravieţuiesc. Şi nici măcar asta nu o pot face singuri, ci au nevoie de ajutorul financiar al părinţilor pensionari. Ei i-au ajutat să îşi cumpere apartamentul în care locuiesc, tot ei îi ajută cu bani acum, după ce banca le “mănâncă” trei sferturi din venituri. Aşa trăieşte o familie cu trei copii din Cisnădie: “În luna decembrie, din venitul familiei, care este mai mic de 4.000 de lei, 1.500 lei au fostă plătiți băncii, pentru cele două credite, la casă și mașină, în timp ce pentru alimente familia a cheltuit până în 800 de lei. De asemenea, naveta de la serviciu și înapoi costă în jur de 350 – 400 lei/lună.
Ca să-și poată acoperi cheltuielile lunare, soții apelează însă tot la o bancă, respectiv la cardul cu descoperire de cont, “ca să avem pe ce pune mâna în momente de criza, să putem fi la zi cu plata taxelor, a întreținerii”. Cum îşi duc viaţa de la un salariu la altul află de pe www.contrabanci.com.

O altă familie de sibieni a găsit un mod interesant de a arăta lumii “luxul” în care trăiesc cei care s-au împrumutat în franci elveţieni.

șocant - vilele debitorilor în chf la bancpost
play-sharp-fill

ȘOCANT - VILELE DEBITORILOR ÎN CHF LA BANCPOST

Ultima oră

Comentariul meu

Publică