o sibiancă deține unul dintre cei mai rari câini din românia. toată lumea îl iubește!

caineO tânără din Sibiu a adus la o expoziție canină avută loc weekendul trecut în oraș, un câine care a atras imediat privirile tututor. Ștefania Sămărghițan este fericita stăpână a unui frumos exemplar din rasa ogat persan, un câine extrem de rar în România.

Cei mai frumoşi câini din ţară au venit la o expoziţie care a avut loc sâmbătă la Sibiu. Ciobăneşti germani, mioritici, dar şi rase mai rare s-au prezentat îm ţarcul amenajat special la ieşirea din oraş, în faţa unui mare magazin de bricolaj deschis de curând la Sibiu.
De departe, însă, toţi ochii au fost aţintiţi spre un exemplar de Sloughi (ogar persan), care este o rasă rară în România, existând o singură familie din această rasă canină. Mama şi sora câinelui prezent la expoziţie sunt în Sibiu şi fraţii sunt în Bucureşti. „Această rasă este foarte veche, fiind cunoscută ca rasa foştilor egipteni. Este un câine cu foarte multă personalitate, care se crede uman şi aşa şi este. De exemplu, atunci când intră într-o casă alege canapeaua cea mai confortabilă şi cea mai moale şi are o expresivitate aparte, umană”, a spus Ştefania Sămărghiţan, proprietara animalului, pentru libertatea.ro. Ştefania a venit la expoziţie cu Armin, iar soţul, cu un Palas, un câine de talie mare, ciobănesc de Asia Centrală. Deşi rase diferite, familia Sămărghiţan au reuşit să îi facă pe Armin şi Palas să fie cei mai buni prieteni. Cel mai mult la expoziţia canină s-au distrat copii, care le-au dat, de altfel, mari bătăi de cap părinţilor, pentru că fiecare ar fi vrut să plece acasă cu câte un animăluţ. Şi au avut şi de unde alege, pentru că reprezentanţii Asociaţiei Animal Life au venit cu mai mulţi căţei care şi-ar fi dorit să aibă o familie. Sursa info: libertatea.ro. foto: Facebook

Ultima oră

Comentariul meu