un nou necaz pentru primarul șelimbărului. maricuța are și alte probleme în afară de dna!

captura maricuta 2Primarul cercetat de căte procurorii Direcției Naționale de Anticorupție, într-o anchetă care vizează retrocedări ilegale de suprafețe de teren, în valoare de peste 114 milioane euro, are și alte probleme cu legea. Maricuța se judecă cu poliția pentru că i-au suspendat permisul, deoarece ar fi mers pe contrasens pe o stradă din Sibiu.

Primarul din Șelimbăr a fost oprit în trafic de polițiștii rutieri, pentru că ar fi fost surprins că merge cu mașina pe contasens, la începutul lunii iulie a acestui an. Conform adevarul.ro, totul s-a întâmplat în data de 3 iulie, într-o zi de vineri, dar poliția nu a făcut public cazul. Pe buletinul de presă, imediat după acel weekend, nu a fost stipulată nici o informație oficială legat de acest incident. Conform sursei citate, incidentul a avut loc pe strada Semaforului, în fața magazinului Trans Agape. Maricuța a virat la stânga de pe o stradă perpendiculară, dinspre Vasile Aaron și a mers pe contrasens, fiind surprins de polițiști.
Maricuța și-a scos însă certificat de grefă și a contestat sancțiunea dată de polițiști în instanță, în acest fel el beneficiind de posibilitatea de a își păstra permisul de condducere până ce se va termina procesul. Dacă nu va câștiga, Maricuța va sta 60 de zile fără permis de conducere.

Primul efect al perchezițiilor DNA în birourile primăriei lui Maricuța. Cine suferă cel mai tare!

Anchetat de DNA
Potrivit DNA, Maricuța, care deține din anul 2000 funcția de primar al comunei Șelimbăr, ar fi constituit împreună cu persoane din primărie care dețin funcții de secretar, responsabili cadastru sau consilieri locali, o grupare infracțională ce avea ca scop dobândirea de terenuri aflate pe raza comunei de la persoane care erau îndreptățite la reconstituire și vânzarea respectivelor terenuri unor investitori la preț mare.primaria selimbar maricuta
Astfel, primarul de la Șelimbăr și alte două persoane membre ale grupului infracțional ar fi modificat și falsificat numeroase documente de punere în posesie pentru a putea face modificările în ceea ce privește amplasamentul și suprafața atribuită fiecărei persoane, astfel ca, prin interpuși, să devină proprietari ai acelor terenuri aflate în zona comercială sau zona de centură a orașului Sibiu pe care le-au valorificat ulterior la prețuri foarte mari, spun sursele citate.

VEZI SI: Fiul lui Maricuta ia pozitie in cazul anchetei DNA impotriva tatalui sau
Conform surselor, membrii grupului ar fi identificat persoane care aveau dreptul la reconstituirea sau la constituirea dreptului de proprietate pentru suprafețe mari de teren pe care aceștia, în frunte cu primarul Maricuța, le-au determinat să renunțe la dreptul lor pentru sume derizorii.
”Sătule de drumuri fără rezultat sau amenințate cu acordarea de despăgubiri infime, (…) aceste persoane au fost dispuse să cedeze dreptul lor primarului și celorlalți membri din grupul infracțional.
Astfel, Melniciuc Maria (membră a comisiei comunale pentru Legea 18/1991—n.r.) s-a ocupat de modificarea tuturor amplasamentelor deja stabilite în fapt în 1991 (…) astfel încât terenul obținut în asemenea manieră să fie însumat într-un bloc compact, într-o zonă cu valoare mare (ex: centura orașului, zona comercială). Odată eliberat titlul de proprietate, acesta era vândut unui alt membru al grupării, pentru ca ulterior să facă obiectul mai multor acte translative de proprietate prin diferite persoane interpuse pentru a i se pierde urma.
Ajuns în final în posesia numiților Iuga Ioan (fost consilier personal al primarului—n.r.) și Droc Emilian Petru, acesta era vândut pentru sume mari de bani investitorilor care au construit blocuri în zonă, centre comerciale”, spun sursele judiciare.primaria selimbar (16)
Pentru valorificarea terenurilor, Daniel Maricuța și Elena Scumpu, care aveau atribuții în eliberarea autorizațiilor și a documentațiilor de construcție, indicau potențialilor investitori să cumpere teren deținut de Ioan Iuga, la un preț peste cel al pieței, asigurându-le prin aceasta că nu vor avea probleme cu eliberarea documentelor și derularea investiției. În același scop, pentru a nu cumpăra teren de la alți proprietari, primarul ar fi dispus ca certificatele fiscale pentru aceștia din urmă să fie eliberate cu mențiunea interdicției de construire, susțin sursele citate.
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii mai multor fapte penale, între care constituire de grup infracțional organizat, trafic de influență, abuz în serviciu și spălare de bani, în legătură cu dobândirea de terenuri pe raza comunei Șelimbăr de la persoane îndreptățite la reconstituire și la eliberarea titlurilor de proprietate, membrii grupului creându-și un avantaj patrimonial estimat la peste 114 milioane de euro.

ALTE ARTICOLE PE ACEEIAȘI TEMĂ:

DE CULISE – Ce a făcut Maricuța în primele zile după perchezițiile DNA-ului. Ce se întâmplă la primăria Șelimbăr!

CITEȘTE ȘI: VIDEO – Cine îl ajuta pe Maricuța să cumpere și să vândă terenuri la Șelimbăr. Cum funcționa ”caracatița” și câtă MITĂ a luat primarul!

VEZI SI: VIDEO FOTO – Ranch-ul primarului din Șelimbăr. Imobil cu piscină interioară și ieșire la lac și fermă cu cai!

VEZI ȘI: VIDEO FOTO Primarul din Șelimbăr nu a fost reținut de DNA. Reacția lui Maricuța la plecarea acasă!

VEZI ȘI: Maratonul audierilor în cazul Maricuță. Ce s-a întâmplat cu primarul din Șelimbăr – VIDEO SI FOTO

Sursă info: adevărul.ro & agerpres.ro

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. Mie imi place ca asa au ajuns Simon Maurer sa ii pacaleasca pe toti cu asa zisa calitate germana in Romania la Avantgarden! La naiba, macar calitate moldoveneasca de ar fi sa fie 🙂 Mi-ar placea ca de aici sa ancheteze DNA-ul cum a ajuns omul asta sa faca bani de elicopter si masini scumpe! Plus ca pozeaza peste tot in om cinstit si cu frica lui Dumnezeu, dar a stiut sa dea spaga! Sunt curios cum or sa se descurce oamenii ania cu intabulatul apartamentelor, daca o sa puna procuratura sechestru pe blocuri!