super sezon în limba germană la teatrul gong din sibiu

foto-broscuta-fermecata-claudiu-rusu (2)Teatrul pentru Copii și Tineret „Gong” Sibiu prezintă joi, 29 octombrie, un sezon special dedicat copiilor vorbitori de limba germană. Agenda de evenimente cuprinde un workshop (ora 17:00 – Der Clown mit Alina Moldovan) și un spectacol de teatru cu păpuși (ora 18:30 – Der Froschkönig).

Atelierul de dezvoltare personală prin teatru „Der Clown” (ro. Clovnul) se adresează copiilor vorbitori de limba germană cu vârsta cuprinsă între 7 şi 10 ani. Atelierul este condus de Alina Moldovan, pedagog teatral colaborator al Teatrului pentru Copii și Tineret din Sibiu și își propune să facă o incursiune în lumea minunată a circului. Cei mici vor confecționa din materiale de hârtie și plastic clovni, având la bază tehnici pentru dezvoltarea creativității și a dialogului în echipe. Prețul unui bilet la atelier este de 14 lei și include toate materialele necesare. La final, copiii vor păstra obiectele create pentru acasă. Atelierul are o durată de aproximativ o oră.
„Der Froschkönig / Broscuţa fermecată” este un spectacol cu păpuşi ce reconstituie spaţiul fantastic al povestirilor prin jocul de lumină, umbre şi fragmente de muzică clasică. Producția de la Sibiu este o adaptare fidelă după basmul „Prinţul fermecat” al Fraţilor Grimm și se remarcă prin tehnici de animaţie clasică cu păpuşi de tip wayang şi Bi-Ba-Bo originale. Personajelor clasice din basm li se adaugă un pui de arici, care are rolul de narator, care interacționează cu copiii din sală pentru a le explica povestea şi relaţia dintre personaje. Ca un inedit, reprezentația programată joi, 29 octombrie, de la ora 18:30, se va juca cu textul live și nu pe bandă înregistrată. Spectacolul poartă semnătura regizoarei Lilly Krauss-Kalmár, iar din distribuția spectacolului fac parte actorii Jenö Major, Angela Páskuy, Claudia Stühler și Adrian Prohaska. Spectacolul are o durată de aproximativ 40 de minute și este recomandat copiilor cu vârsta peste 3 ani. Varianta în limba română a spectacolului va fi prezentată sâmbătă, 31 octombrie, de la ora 18:00, dar toate biletele pentru această reprezentație au fost deja epuizate și nu pot fi suplimentate.
Intrarea publicului se face pe baza biletelor puse în vânzare la sediul teatrului (miercuri, joi, vineri 11:00 – 18:00, sâmbătă 10:00 – 18:00 și duminică 10:00 – 14:00), online (eventim.ro), la Librăriile Humanitas și în magazinele Germanos, Domo, Orange și Vodafone. Prețul unui bilet la spectacol este de 7 lei, tarif unic. Pentru biletele achiziționate online și în rețeaua Eventim se percepe un comision de 10%. Accesul în sala teatrului este permis cu 30 de minute înainte de ora de începere a spectacolului.

Ultima oră

Comentariul meu