Crucea Roșie, Filiala Sibiu recunoaște rolul important și valoarea pe care persoanele vârstnice o dețin în comunitate. Din acest motiv, în luna octombrie, multe acțiuni i-au vizat în mod deosebit.
În data de 1 Octombrie – Ziua Internațională a persoanelor în vârstă, voluntarii Crucii Roşii au fost în vizită la pacienții Căminului Spital de pe strada Azilului, cu o surpriză dulce și cu bucuria de a le asculta poveștile de viață. Olga Covali, prezentă în acest cadru, afirmă: “De fiecare dată când particip la asemenea activități mă simt transpusă în timp, și mă întâlnesc cu istoria. Pentru mine, această acțiune a fost una de suflet”.
Aceași zi ne-a prilejuit și o întrunire festivă cu membrii Clubului de Aur, club care cuprinde voluntarii seniori ai Crucii Roșii, de care suntem extrem de atașați și care ne sunt de un real ajutor în toate acțiunile noastre. Elena Dancașiu, coordonatoarea Clubului de Aur: “Această zi ne permite ca, într-un cadru festiv, să aducem bucurie în sufletul seniorilor Crucii Roșii, cu care avem săptămânal întâlniri la sediul nostru”.
Parteneriatul cu Biserica “Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul” din Sibiu, situată pe strada Siretului, ne-a permis să continuăm acțiunile menite să sprijine persoanele vârstnice. Astfel, împreună cu preoţii şi enoriașii acestei biserici, în cadrul proiectului “Banca de Alimente”, am colectat produse neperisabile, care vor fi distribuite cu precădere vârstnicilor cu o situație materială precară, în data de 26 octombrie. Deasemenea, duminica, 25.10.2015 am efectuat pachetul de analize medicale de bază, care include măsurarea glicemiei, tensiunii arteriale şi pulsului , în curtea bisericii, începând cu ora 12, după slujbă.
Preoţii Nicolae-Cătălin Mirişan şi Liviu Anghel, care păstoresc credincioşii celor două parohii din această biserică, şi-au exprimat deosebita bucurie pe care o simt, împreună cu credincioşii lor, mulţumind pentru colaborarea rodnică dintre cele două instituţii. Se ştie că acest gen de acţiuni se fac întru ajutorarea semenilor noştri, pe care Biserica îi defineşte atât de sugestiv, pe fiecare ca “aproapele nostru”. De aceea, manifestările umanitare ce se desfăşoară prin protocolul de colaborare încheiat se află sub sigla “Împreună, pentru sănătatea sufletului şi a trupului”.
Lia Baltador, directorul Crucii Roşii din Sibiu: “Pentru fiecare dintre noi, dar în special pentru activitatea Crucii Roşii din Sibiu, experiența voluntarilor în vârstă este extrem de importantă. Le mulțumim membrilor Clubului de Aur pentru ajutorul și susținerea pe care ni le oferă în derularea proiectelor, dar mai ales pentru faptul că reprezintă un izvor și un reper de omenie. Totodată, nu avem dreptul să-i uităm pe cei care nu mai au putere să contribuie în prezent, dar care au făcut-o în trecut, fie ei veterani de război sau oameni care au muncit și au creat pentru generațiile actuale”.