update foto – incendiu violent în țiglari. un tânăr s-a aruncat pe geam, iar alte 42 de persoane au fost evacuate!

tiglari incendiu sibiuUn incendiu de proporții a izbucnit noaptea trecută în jurul orei 2.30 la un bloc de locuințe din cartierul Țiglari. Flăcările au izbucnit într-un apartament în care locuiau un tânăr și bunica lui. Tânărul și-a scos bunica din casă, iar apoi a vrut să mai salveze din lucrurile din cameră și s-a speriat de flăcări și s-a aruncat pe geam. Trei persoane sunt rănite în total, iar alte 42 au fost evacuate din locuințe.

Incendiul a fost extrem de violent, lucru ce se poate observa și din fotografiile trimise de un cititor Ora de Sibiu, printr-un mesaj pe pagina noastră de Facebook.
În data de 24.10.2015, la ora 02:36, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al Judeţului Sibiu a fost solicitat să intervină pentru localizarea și stingerea unui incendiu izbucnit la un apartament dintr-un bloc de locuințe, pe strada Țiglari din municipiul Sibiu.
Echipajele de intervenție s-au deplasat cu 4 autospeciale de lucru cu apă și spumă, două autospeciale de primă intervenție si comandă, o autospecială pentru descarcerare, 2 autospeciale SMURD și o autospecială pentru transport victime multiple. De asemenea, în sprijinul echipajelor de pompieri au intervenit 3  ambulanțe cu echipajele aferente, aparținând Serviciului de Ambulanță Județean Sibiu.
Ca urmare a intervenției prompte a pompierilor au fost evacuate un număr de 42 de persoane din care 5 copii, echipajele medicale acordând asistență medicală de urgență și transportul la spital pentru 3 persoane.


În urma intervenției de stingere flăcările au afectat apartamentul în proporție de 90%  fiind distruse mobilierul, electrocasnicele, materiale textile precum și alte elemente combustibile ale imobilului. Din cauza fumului au fost degradate casa scării și apartamentele situate la etajele superioare. Pompierii sibieni au acționat oportun și profesionist reușind să limiteze propagarea incendiului la celelalte niveluri ale construcției.
Cel mai probabil incendiul a izbucnit în urma producerii unui scurcitcuit electric.incendiu tiglari (4)Tânărul care s-a aruncat pe geam, internat în spital. Și bunica la fel!
Bărbatul de 25 de ani adus la UPU Sibiu este policontuzionat prin cadere de la mare inălțime și a fost internat în cadrul Secției Clinice Chirurgie I a SCJU Sibiu.

”În urma investigațiilor medicale a fost diagnosticat cu contuzie toracică și pulmonară dreapta, hemopneumotorax drept drenat, pneumotorax stâng care nu a necesitat drenaj, multiple fracturi, fractură de bazin fără indicație operatorie. Investigațiile nu au evidențiat leziuni craniene. În momentul de față, pacientul este stabil hemodinamic, conștient și cooperant și se află sub supraveghere și tratament de specialitate”, spune Decebal Todăriță, purtător de cuvânt la Spitalul Județean Sibiu. Bunica băiatului, în vârstă de 91 de ani a suferit arsuri si intoxicație cu monoxid de carbon a fost internată în cadrul Secției Clinice ORL.

Ultima oră

Comentariul meu