mascati-politie-1764x700

Peste 60 de poliţişti sibieni au fost angrenaţi în acţiuni, din care 6 de la rutieră, 9 de la Serviciul Ordine Publică, 16 de la investigaţii criminale, 20 din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, 4 specialişti în arme, explozivi şi substanţe periculoase şi 8 poliţişti din cadrul Secţiei 1 Poliţie Rurală Şelimbăr. În urma acţiunilor desfăşurate, poliţiştii au constatat 4 infracţiuni, dintre care 2 de natură judiciară şi 2 la regimul circulaţiei rutiere şi au aplicat 38 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 45.320 de lei.

Pe linia investigării criminalităţii economice au efectuat controale pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale, verificarea legalităţii activităţilor comerciale, fiind verificaţi 14 agenţi economici şi 4 persoane fizice. În urma acestor controale, poliţiştii au aplicat 14 sancţiuni contravenţionale în valoare de 37.000 de lei şi au confiscat bunuri în valoare de 1.545 de lei, reprezentând 115 pâini şi 400 kg faină. Sancţiunile au fost aplicate ca urmare a constatării unor nereguli referitoare la evidenţa contabilă, nerecepţionarea în contabilitate a produselor şi mărfurilor, mărfuri expirate, lipsa certificatelor sanitar-veterinare, neemiterea de bonuri fiscale la casele de marcat existente în unitate, lipsa documentelor de provenienţă pe timpul transportului de mărfuri.
Pe linie de poliţie rutieră, au aplicat 13 sancţiuni contravenţionale prevăzute de O.U.G. nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice şi au constatat 2 infracţiuni la regimul circulaţiei.
Pe linie de investigaţii criminale şi ordine publică au fost verificate 27 de stâne şi aplicate 11 sancţiuni contravenţionale în valoare de 5.500 de lei, cele mai multe sancţiuni fiind aplicate pentru deţinerea la stână de mai mult de 2 câini (art. 23 lit. k din Legea 407/2006, legea vânătorii şi protecţiei fondului cinegetic). Această activitate a avut ca scop identificarea proprietarilor de stâne care deţin mai mulţi câini în scopul prevenirii unor incidente pe fondul forestier.

Ultima oră

Comentariul meu