video – alarmă de cutremur în sibiu. toate sirenele publice au pornit!

case sibiuCinci sunete a câte 16 secunde fiecare cu pauză de 10 secunde între ele, au făcut ca tot Sibiul să răsune la ora 10:40. Toate alarmele din oraș au răsunat și au anunțat un posbil dezastru în Sibiu. Este vorba mai exact de un cutremur, iar din fericire a fost vorba doar de o simulare organizată de autorități.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Cpt. Dumitru Croitoru” al judeţului Sibiu, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar al Judeţului Sibiu și Primăria Municipiului Sibiu, au organizat joi dimineață un exerciţiu de alarmare în caz de cutremur, în toate şcolile şi liceele din municipiul Sibiu. Exerciţiul a început la ora 10.40, simultan în toate unităţile de învăţământ, cu semnalul „Alarmă la dezastre” care constă în cinci sunete a câte 16 secunde fiecare, cu pauză de 10 secunde între ele. Această activitate face parte din exerciţiul de alarmare publică al municipiului Sibiu şi  din Campania Naţională de Informare şi Pregătire a Populaţiei „Nu tremur la cutremur”.

Alarmă în toate școlile
”Scopul exerciţiului este verificarea audibilităţii sistemului de înştiinţare alarmare al municipiului Sibiu şi pregătirea personalului didactic pentru aplicarea regulilor de comportare şi a măsurilor de protecţie înainte, pe timpul şi imediat după producerea unui cutremur, precum şi pregătirea elevilor pentru un astfel de eveniment”, spun cei de la ISU Sibiu.
Pe parcursul acestui exerciţiu,  personalul didactic, cel auxiliar şi elevii au recapitulat regulile de comportare în caz de cutremur. A fost realizată evacuarea tuturor persoanelor din clădire, în ordine, iar elevii vor fi conduşi spre locul de adunare dinainte stabilit. Exerciţiul s-a finalizat prin introducerea semnalului „încetarea alarmei” care constă într-un sunet continuu cu durata de două minute.
[fvplayer src=”http://youtube.com/watch?v=kxID2zdgkXk” splash=”https://i.ytimg.com/vi/kxID2zdgkXk/maxresdefault.jpg” caption=”Alarma de cutremur la Sibiu – Simulare”]

Ultima oră

Comentariul meu