se anunță cutremur în municipiul sibiu. e ”programat” pentru ziua de joi!

sireneToate sirenele alarmelor publice din oraș vor fi acționate. Serviciul pentru Situații de Urgență din cadrul Primăriei Municipiului Sibiu va organiza joi, 22 octombrie, între orele 10.40 și 11.15 un exercițiu de alarmare publică. Acesta este condus și coordonat de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Căpitan Dumitru Croitoru” Sibiu.

Exercițiul va consta în acționarea tuturor sirenelor din oraș care vor anunța un cutremur. Toate școlile și liceele trebuie să răspundă acestei exercițiu, în conformitate cu planurile de evacuare a elevilor și personalului și luând măsurile de protecție prevăzute în caz de cutremur. La fiecare școală și liceu din Sibiu va fi prezent un membru al Serviciului pentru Situații de Urgență Sibiu sau al ISU Sibiu pentru a supraveghea desfășurarea corectă a exercițiului.
La Școala gimnazială Nicolae Iorga de pe strada Nicolae Iorga, exercițiul va fi extins, scenariul prevăzând și un incendiu după cutremur. Echipajele de urgență vor asigura evacuarea persoanelor, limitarea efectelor incendiului și stingerea acestuia, se va crea punctul de prim ajutor și triere a răniților și se va exersa repartizarea și transportul acestora.
Exercițiul are mai multe obiective, printre acestea numărându-se:
– verificarea funcționării sirenelor de alarmare publică;
– testarea capacității de gestionare a situației de urgență generate de producerea unui seism în unităţile de învăţământ preuniversitar de stat din Municipiul Sibiu (școli generale și licee), precum și modul în care se face evacuarea personalului și a elevilor în astfel de situații;
– testarea modului de cooperare a tuturor celor implicați în acest exercițiu.

Ultima oră

Comentariul meu