pentru fete: de ce sa alegem tricotajele pentru sezonul rece?

Daca esti nelamurita in privinta coordonatelor pe care le fixeaza noile colectii de imbracaminte propuse de designerii celebrii, atunci suntem gata sa iti oferim o veste buna. Anul acesta, confortul termic nu va fi alterat de propunerile celor mai mari case de moda, acestea alegand dupa mult timp sa ofere atentie tesaturilor calduroase care propun deopotriva un aspect estetic modern, dar si lejeritate sau protectie contra temperaturilor vitrege din exterior.

Astfel, spre deosebire de sezoanele trecute, cardiganele si pulloverele pufoase nu mai sunt singurul refugiu calduros pentru fashionistele care doresc sa respecte indeaproape regulile podiumurilor de moda, tesatura principala care organizeaza colectiile actuale de toamna – iarna fiind reprezentata de ancestralul si comodul tricotaj. Chiar daca te-ai fi asteptat sa il regasesti doar in croiala acelor paltoane dama voluminoase atunci vei ramane surprinsa pentru ca tricotajul isi dezvaluie frumusetea si in constructia stilistica a altor piese de baza pentru gaderoba feminina.

Suprapunerile luxuriante de materiale impresioneaza iarna aceasta, designerii propunand femeilor moderne o tehnica estetica mai putin practicata. Asadar, purtarea unui clasic pullover din casmir devine mult mai atractiva din punct de vedere stlistic in momentul in care suprapui peste aceasta tesatura rafinata un poncho amplu din tricotaj cu o croiala parisiana. Pardesiurile voluminoase si capele cu maneci intruchipeaza doua creatii vestimentare in care se merita sa investesti sume importante, mai ales ca vor fi purtabile pe intregul sezon de iarna.

Un astfel de pardesiu, care infatiseaza o nota estetica destul de masculina, merita sa fie completat cu o pereche de incaltari sofisticate, dar care sa raspunda cerintelor de sezon. Asadar, alegeti modelele de cizme dama peste genunchi care sunt imblanite la interior, exteriorul lor fiind reprezentat exclusiv de pielea neagra box sau de varianta intoarsa sub cromatica nude si camel. Daca nu vrei sa jonglezi cu tendintele contrastante, cizmele sau ghetele care prezinta la exterior detalii din tricotaj sunt, fara doar si poate, o alegere omogena intru totul.

Pentru ca am stabilit reperele vestimentare ale exteriorului urmeaza sa acordam atentie si hainelor purtate la interior, ele fiind in fapt cele mai importante. Astfel, un pullover la baza gatului realizat dintr-o tesatura prietenoasa cu pielea ta va intruchipa cea mai buna alegere pentru sezonul rece, perioada a anului in care confortul termic devine mult mai important decat spiritul stilistic al unei creatii vestimentare. Daca doresti ca tinuta ta sa nu ajunga sub pecetea anonimatului atunci o poti completa cu o pereche de pantaloni slim din piele sau cu o fusta confectionata din acelasi material, insa ai grija ca lungimea acesteia sa fie una potrivita pentru temperaturile de afara. Restul accesoriilor care pot fi realizate intru totul din tricotaj sunt esarfele si salurile voluminoase, alaturi de manusile pufoase si caciulitele chic. Materialele de fundal compatibile cu tricotajele sunt reprezentate de denim, lac si tweed.

Ultima oră

Comentariul meu