consulii onorifici din românia, s-au întâlnit în weekend la sibiu

fodor si consuliiIn perioada 16-18.10.2015 a avut loc la Sibiu Adunarea Generala a membrilor FEDERAȚIEI EUROPENE A CORPURILOR CONSULARE ONORIFICE. In cadrul Adunarii Generale a fost acceptata cererea de aderare a Asociatiei Uniunea Consulilor Onorifici din Romania (AUCOR) la F.U.E.C.H.

In data de 16.10.2015, delegatia F.U.E.C.H., formata din Presedintele Federatiei – Consul Onorific General Dr. Wolfgang Breitenthaler, Presedintele AUCOR – Consul Onorific al Austriei la Sibiu, domnul Andreas Huber, alaturi de alti membri F.U.E.C.H. si membri ai Asociatiei Uniunii Consulilor Onorifici din Romania (AUCOR) au avut o intrevedere cu primarul interimar al Sibiului – doamna Astrid Fodor. În cadrul acestei intalniri, consulii onorifici s-au arătat extrem de interesați de mediul economic, social si cultural din Sibiu.
O alta tema importanta discutata in cadrul intrevederii a fost invatamantul universitar si importanta dezvoltarii parteneriatelor cu universitati din Europa. Dr. Wolfgang Breitenthaler, Presedintele F.U.E.C.H., a promis doamnei Astrid Fodor ca este dispus sa ofere orice suport pe care il poate pune la dispozitie organizatia in activitatea de primar pe care o desfasoara.
In data de 17.10.2015 a avut loc la hotelul Hilton din Sibiu Adunarea Generala a F.U.E.C.H., la care au participat 19 membri, sase dintre care fiind prezenti prin delegare. Printre participanti s-au numarat si opt presedinti ai uniunilor consulilor onorifici din tarile europene. In cadrul adunarii a fost discutata si acceptata cererea AUCOR de aderare la FEDERAȚIEA EUROPEANA A CORPURILOR CONSULARE ONORIFICE. Astfel ca, cinci reprezentanti ai AUCOR – devenita membru cu drepturi in cadrul Federatiei – au avut ocazia sa participe la  Adunarea Generala F.U.E.C.H.
Urmatoarea Adunarea Generala a fost stabilita pentru 2016 in Spania – Valencia.
Dupa Adunarea Generala, delegatia de Consuli Onorifici au facut un mic tur prin imprejurimile Sibiului, vizitand Palatul Brukenthal de la Avrig, ruinele Manastirii Cistercienilor de la Cârța si Pastravaria Albota.

Ultima oră

Comentariul meu