MODĂ: Ce se poartă toamna aceasta?

Atemporalitatea print-ului floral ramane incontestabila si in timpul sezonului rece, majoritatea fashionistelor deja investind sume considerabile in articolele de imbracaminte, care propulseaza in prim plan tesaturile cu flori de diverse dimensiuni si forme. Bineinteles, designerii au jonglat dupa bunul plac cu materialele calduroase, carora le-au oferit un finisaj autentic, voluminos, impodobit cu petale supradimensionate si culori vibrante. Redescoperirea acestui trend a avut drept punct de plecare ideologia eternului feminin, inca din cele mai vechi timpuri florile fiind considerate simboluri ale romantismului absolut.

Dintre numele renumite din industria modei amintim brandurile Dolce & Gabbana sau Marchesa pentru a justifica popularitatea print-ului floral in decursul acestui sezon rece, acesti designeri alegand sa isi potenteze colectiile cu flori nobile, delicate sau extravagante. Chiar daca nu v-ati fi asteptat, imprimeurile florale domina liniile de geci dama sau cele de pardesiuri, insa pot fi usor remarcabile si in cadrul colectiilor de accesorii sau incaltaminte. In continuare vom trece in revista cateva piese vestimentare de baza care au fost apretate de aceste imprimeuri feminine.

Incepem prin a discuta despre atipica rochie “tunica”, aceasta pastrandu-se in continuare in topul alegerilor pentru sezonul de toamna iarna 2015-2016. O puteti purta fie in compania unui pardesiu cambrat, alaturi de o pereche de cizme elegante sau puteti alege varianta high-fashion care schimba paltonul clasic cu unul oversized si adauga un accesoriu de efect: palaria fedora. Daca stilul tau este unul mai extrovertit, cu siguranta vei fi surprinsa placut in momentul in care vei afla ca se conserva trendul gecilor din piele tip “biker”, ele devenind un aliat de nadejde pentru persoanele care doresc sa jongleze cu imprimeurile romantice.

Pentru ca acest sezon tomnatic este guvernat de principii estetice precum originalitatea si creativitatea iti recomandam sa apelezi la acele piese vestimentare care te pot scoate din anonimat. Frunzarind colectiile de tricouri personalizate sau cele de pantaloni slim vei ajunge in fata unor modele senzationale, atat ca forma, cat si din perspectiva printului. Daca prima categorie mentionata iti ofera posibilitatea de a alege imprimeurile voluminoase sau cele singulare, in cadrul pantalonilor designerii recomanda sa va axati doar pe acele modele cu print-uri mici, in detaliu. In compania unei piese vestimentare fanteziste se vor infatisa doar acele accesorii minimaliste, dintre care amintim gentile negre supradimensionate sau jachetele cu o croiala usor masculina.

Inovativitatea acestui trend nu se opreste aici, in scena intrand modelele de geci matlasate care au acaparat in ultimul timp podiumurile internationale. Ne-am obisnuit sa le vedem sub diverse forme, insa atingerea imprimeului floral pare a fi, de departe, cea mai simpatizata de catre reprezentantele publicului feminin. O astfel de geaca va straluci in compania unor cizme scurte, tip “Chelsea”, confectionate din lac sau piele intoarsa. Pentru a va completa tinuta adaugati si o poseta pastelata sau un plic supradimensionat si veti obtine un look stylish de invidiat.

Un ultim sfat pe care ti-l propunem inainte de a porni in cautarea print-ului floral potrivit personalitatii tale este reprezentat de echilibrul vestimentar. Conform acestui concept, in momentul in care alegi sa porti un articol de imbracaminte intr-o culoare puternica sau cu un imprimeu electrizant cel mai bine ar fi sa optezi pentru accesorii finute, dar de impact. Obligatoriu, nuantele monocrome vor fi singurele demne de a-ti completa tinuta urbana.

Ultima oră

Comentariul meu